Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Patarimas, kaip pasigaminti tobulus kotletus. Pamirškite džiūvėsėlius ir įdėkite šį ingredientą – skirtumas bus akivaizdus!

Norite pasigaminti skanius ir sultingus mėsos kotletus? Nieko nėra lengviau! Jei artimiausiu metu planuojate juos paruošti vakarienei, turime keletą patarimų, kuriais pasidalino virėjas.

Mėsos kotletai – vienas populiariausių patiekalų. Galite juos gaminti pagal tradicinį receptą – su bulvėmis ir burokėliais, bet taip pat juos galite pasigaminti ir su padažu.

Nesvarbu, kurie kotletai jums labiausiai patinka, norime su jumis pasidalinti keliais patarimais, kaip padaryti juos dar skanesnius!

Pagrindinis kotletų receptas

Jums reikės

  • 500 g maltos mėsos (kiaulienos arba jautienos ir kiaulienos)
  • 3 riekelių batono (taip, klasikinio batono)
  • 1 kiaušinio
  • stiklinės pieno
  • 1 svogūno
  • 3 šaukštų džiūvėsėlių
  • 1 valgomo šaukšto kvietinių miltų pabarstymui
  • 1 arbatinio šaukštelio mairūno
  • 1 arbatinio šaukštelio čiobrelių
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais.

Mėsą ir svogūną sudėkite į dubenį.

Išmirkykite batoną (gali būti ir sudžiūvęs) piene.

Po kelių minučių išspauskite jį nuo skysčio pertekliaus ir įdėkite į mėsos masę.

Dėl šio priedo – vietoj dedamų džiūvėsėlių – mėsos masė bus minkštesnė, skanesnė, o iškepti kotletai – purūs ir sultingi.

Į mėsą įmuškite kiaušinį, įberkite mairūno ir čiobrelių, pagardinkite prieskoniais ir druska, o tada masę išminkykite, kad viskas gerai išsimaišytų.

Iš masės formuokite kotletus.

Kiekvieną kotletą apvoliokite miltuose, sumaišytuose su džiūvėsėliais ir dėkite į keptuvę su karštais riebalais.

Geriausia kotletus apkepti iš abiejų pusių, tada keptuvę uždenkite, sumažinkite ugnį ir dar šiek tiek  ilgiau kepkite  – viduje jie bus minkšti ir purūs!

Daugiau skaitytojų patarimų

  • Naudokite tik tą mėsą, kurią sumalėte patys. Idealu derinti šias mėsos rūšis: kiaulieną, jautieną, kalakutieną, avieną.
  • Jei norite, kad kotletai būtų sultingesni, tiesiog įmaišykite į mėsą tarkuotos žalios bulvės arba virtos ir sutrintos morkos.
  • Kad mėsa būtų sultinga ir švelnaus aštrumo, įberkite smulkiai pjaustyto svogūno. Taip pat kotletams puikaus skonio suteiks, jei svogūną pakepinsite.
  • Patyrusios šeimininkės prieš pat kepimą į mėsą įdeda šiek tiek susmulkinto ledo, kurį sumaišo su mėsa ir tada kepa mėsą keptuvėje. Privalumas tas, kad kepdama mėsa nepraranda savo sultingumo.
  • Kad mėsa būtų sultinga, į ją patartina įdėti šiek tiek sviesto.

  • Kotletus kepkite augaliniame aliejuje arba lydytame svieste. Taip susidarys plutelė, kuri išlaikys mėsos sultingumą. Per dažnai kotletų nevartykite.
  • Arba galite pabandyti, prieš kepdami kotletus, pamirkyti juos išplaktame kiaušinio baltyme. Taip kepant susidarys puiki plutelė, kuri mėsai suteiks traškumo ir sultingumo.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---