Pirmadienis, 25 lapkričio, 2024

Naujausi

Skanus, burnoje tirpstantis šokoladinis desertas. Jis toks skanus, jog suvalgysite visą iš karto!

Kai paragausite šio nuostabaus šokoladinio deserto, pagaminto pagal šį „YouTube” kanalo receptą, nustebsite, koks jis skanus. Tai nuostabaus skonio desertas, kuris tirpsta burnoje!

Jums reikės:

  • 100 g juodojo šokolado
  • 100 g sviesto
  • 1/3 puodelio cukraus
  • 1 ir 1/2 puodelio paprastų miltų
  • 2 šaukštų kakavos miltelių
  • 1 valgomo šaukšto kepimo miltelių
  • 1/2 puodelio šilto pieno
  • 1/2 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos
  • 200 ml plaktos grietinėlės
  • 1/4 puodelio cukraus pudros

Glajui:

  • 100 g juodojo šokolado
  • 1/3 puodelio karšto pieno

Pabarstymui:

  • Šokoladinių dribsnių arba įvairių pabarstukų.

Gaminimo eiga:

  1. Į dubenį sudėkite sulaužytą šokoladą, sudėkite minkštą sviestą ir suberkite cukraus pudrą.
  2. Pastatykite dubenį virš puodo su verdančiu vandeniu.
  3. Šioje karštoje vandens vonelėje, nuolat maišydami, leiskite viskam ištirpti.
  4. Į šokolado masę persijokite miltus su kakava ir kepimo milteliais.
  5. Gerai išmaišykite ir supilkite pusę puodelio šilto pieno.
  6. Vėl kruopščiai išmaišykite visą mišinį.
  7. Šiek tiek patepkite formą aliejumi, išklokite ją kepimo popieriumi ir supilkite į ją paruoštą šokoladinę tešlą.
  8. Į puodą įdėkite metalinį puodų padėkliuką, uždenkite dangčiu ir kaitinkite 5-10 minučių.
  9. Formą su tešla statykite ant puode esančio padėklo ir palikite kepti, uždengę dangčiu ant silpnos ugnies apie 25-30 minučių.
  10. Arba kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių.
  11. Iškepusį biskvitą išverskite ant lentelės ir leiskite atvėsti, supjaustykite ir įdėkite į serviravimo indą.
  12. Išplakite grietinėlę kartu su cukraus pudra, kol gausis tirštas kremas, ir paskirstykite ją ant iškepto tešlos lakšto.
  13. Tada keliose vietose subadykite smeigtuku.

PATARIMAS:

Biskvitą taip pat galite perpjauti ir į vidurį įdėti plaktos grietinėlės, arba šį desertą gaminti visiškai be plaktos grietinėlės, tik su šokoladiniu glaistu.

Šokoladinį glajų sulaužykite, sudėkite į dubenį ir užpilkite karštu pienu.

Tuomet gerai išplakite, kad susidarytų vientisas glajus.

Ant plaktos grietinėlės sluoksnio supilkite glajų ir pabarstykite šokoladiniais pabarstukais.

Galite patiekti.

Mėgaukitės!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Horoskopas nuo 2024 m. lapkričio 25 d. iki gruodžio 1 d.: ko laukia finansinė sėkmė, o ko – svaiginanti romantika

Artėjančios savaitės horoskopas nuo 2024 m. lapkričio 25  iki gruodžio 1 d. žada naujas galimybes ir iššūkius. Dangaus kūnai įneš savitą ritmą į kiekvieno...

Testas, kuris pagaliau atsakys į klausimą, kas iš tikrųjų esate: intravertas, ekstravertas ar ambivertas

Ar kada nors susimąstėte, koks iš tikrųjų yra jūsų asmenybės tipas? Esate linkęs mėgautis vienuma kaip intravertas, energijos semiatės iš bendravimo kaip ekstravertas, ar...
---