Kai paragausite šio nuostabaus šokoladinio deserto, pagaminto pagal šį „YouTube” kanalo receptą, nustebsite, koks jis skanus. Tai nuostabaus skonio desertas, kuris tirpsta burnoje!
Jums reikės:
- 100 g juodojo šokolado
- 100 g sviesto
- 1/3 puodelio cukraus
- 1 ir 1/2 puodelio paprastų miltų
- 2 šaukštų kakavos miltelių
- 1 valgomo šaukšto kepimo miltelių
- 1/2 puodelio šilto pieno
- 1/2 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos
- 200 ml plaktos grietinėlės
- 1/4 puodelio cukraus pudros
Glajui:
- 100 g juodojo šokolado
- 1/3 puodelio karšto pieno
Pabarstymui:
- Šokoladinių dribsnių arba įvairių pabarstukų.
Gaminimo eiga:
- Į dubenį sudėkite sulaužytą šokoladą, sudėkite minkštą sviestą ir suberkite cukraus pudrą.
- Pastatykite dubenį virš puodo su verdančiu vandeniu.
- Šioje karštoje vandens vonelėje, nuolat maišydami, leiskite viskam ištirpti.
- Į šokolado masę persijokite miltus su kakava ir kepimo milteliais.
- Gerai išmaišykite ir supilkite pusę puodelio šilto pieno.
- Vėl kruopščiai išmaišykite visą mišinį.
- Šiek tiek patepkite formą aliejumi, išklokite ją kepimo popieriumi ir supilkite į ją paruoštą šokoladinę tešlą.
- Į puodą įdėkite metalinį puodų padėkliuką, uždenkite dangčiu ir kaitinkite 5-10 minučių.
- Formą su tešla statykite ant puode esančio padėklo ir palikite kepti, uždengę dangčiu ant silpnos ugnies apie 25-30 minučių.
- Arba kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių.
- Iškepusį biskvitą išverskite ant lentelės ir leiskite atvėsti, supjaustykite ir įdėkite į serviravimo indą.
- Išplakite grietinėlę kartu su cukraus pudra, kol gausis tirštas kremas, ir paskirstykite ją ant iškepto tešlos lakšto.
- Tada keliose vietose subadykite smeigtuku.
PATARIMAS:
Biskvitą taip pat galite perpjauti ir į vidurį įdėti plaktos grietinėlės, arba šį desertą gaminti visiškai be plaktos grietinėlės, tik su šokoladiniu glaistu.
Šokoladinį glajų sulaužykite, sudėkite į dubenį ir užpilkite karštu pienu.
Tuomet gerai išplakite, kad susidarytų vientisas glajus.
Ant plaktos grietinėlės sluoksnio supilkite glajų ir pabarstykite šokoladiniais pabarstukais.
Galite patiekti.
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo medžiaga: