Ketvirtadienis, 31 spalio, 2024

Naujausi

Klasikinis medaus pyragas su grietine ir džiovintais vaisiais

Šis pyragas tikrai nukonkuruotų net ir patį įmantriausią desertą, todėl šį kartą siūlome išbandyti būtent šį receptą. Rezultatas jus tikrai maloniai nustebins!

Jums reikės:

Tešlai:

  • 2 kiaušinių
  • 320 g miltų
  • 100 g cukraus
  • 150 g medaus
  • 8 g sodos
  • Žiupsnelio druskos

Pertepimui:

  • 1 kg grietinės
  • 30 g cukraus
  • 80 g džiovintų slyvų
  • 1 citrinos žievelės
  • 3 valg. š. citrinos sulčių
  • Vanilinio cukraus (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Pirmiausia giliame dubenyje persijokite miltus ir sumaišykite su medumi. Į dubenį  įberkite sodos ir minkykite iki vientisos masės.

Uždenkite dubenį virtuviniu rankšluosčiu ir palikite tešlą pastovėti.

Padalinkite tešlą į 12 lygių dalių, iškočiokite.

Pasigaminkite šabloną, pagal kurį tešlą išpjausite vienodais gabalėliais.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros ir kepkite paruoštus pyrago sluoksnius.

Kai pyrago sluoksniai taps auksinės spalvos, ištraukite iš orkaitės ir atvėsinkite. Suvienodinkite pyrago sluoksnių kraštus, kad jie būtų visiškai tapatūs.

Giliame inde sumaišykite grietinę, cukrų ir citrinos sultis.  Įdėkite citrinos žievelės ir vanilinio cukraus.

Slyvas pamirkykite verdančiame vandenyje 10-15 minučių,  nupilkite vandenį ir  susmulkinkite.

Pyrago sluoksnius tepkite grietinės mišiniu, pabarstykite džiovintų slyvų.

Pyrago viršų taip pat patepkite kremu ir papuoškite. Medaus pyragą padėkite į šaldytuvą 5-7 valandoms.

Paruoštą pyragą šaldytuve laikykite ne ilgiau nei dvi dienas.

Skanaus!

Įdomūs video