Iškepti naminę duoną dar niekada nebuvo taip paprasta. Prireiks vos kelių ingredientų, ir netrukus galėsite mėgautis nuostabaus skonio kepiniu!
Jums reikės:
- 300 g miltų
- 140 g šilto vandens
- 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 arbatinio šaukštelio sausų mielių
- 2 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus
Kaip gaminti?
Giliame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir sausas mieles. Įpilkite vandens ir augalinio aliejaus. Išmaišykite.
Minkykite tešlą rankomis. Tai turėtų trukti apie 3-5 minutes. Susukite tešlą į rutulį ir suvyniokite į maistinę plėvelę.
Laikykite šiltoje vietoje 1,5 valandos. Tešlos tūris turėtų padidėti 1,5 karto.
Padalinkite tešlą į 5 dalis. Vieną tešlos gabalėlį iškočiokite kočėlu, tešlos kraštus sulenkite link centro, o tada vidurinę tešlos dalį vėl iškočiokite.
Užlenkite tešlos kraštus į centrą. Suformuokite apskritimą.
Gautą apskritimą dar šiek tiek pakočiokite. Paimkite stiklinę ir prispauskite prie ruošinio.
Kepkite įkaitintoje keptuvėje. Kai viena pusė apskrus, apverskite.
Paruoštą duoną galima aptepti majonezo ir garstyčių padažu.
Skanaus!