Anksčiau aš tiesiog kiekvieną kartą nustebdavau, kai restorane būdavo atnešamas užkandis. Koks tai būdavo gražus ir subtilus darbas! Visi šie krepšeliai, vokeliai, vieno kąsnio sumuštinukai – būdavo tikra šventė mano akims. Puiki paskata išmokti tokius pat pasigaminti patiems, tiesa? Mano firminiai raudonos žuvies sumuštiniai puošia net patį turtingiausią ir labiausiai išpuoselėtą stalą!
Užkandžių sumuštiniams ruošti galite naudoti ne tik lašišą, bet ir šlakį ar upėtakį. Svečiai bus sužavėti nepaprastu skoniu, kuris atsiskleidžia dėl puikių sudedamųjų dalių derinio! Nes čia puikia dera kreminis sūris, avokadas ir švieži agurkai. Užsirašykite šį puikų receptą artėjančioms šventėms!
Ingredientai:
- Skrudinimui skirta forminė duona 350 g
- Lašiša 150 g
- Agurkai 2 vnt.
- Avokadas 1 vnt.
- Tepamas sūris 2 valgomi šaukštai
- Žalumynai pagal skonį
- Druska pagal skonį
Paruošimas:
Kočėlu iškočiokite kepimui skirtą forminę duoną ir nupjaukite jos kraštus.
Perpjaukite riekelę į du trikampius. Iš kiekvieno jų susukite voką, šiek tiek patepdami vandeniu.
Vokelius sudėkite į kepimo formą ir pašaukite į iki 190°C įkaitintą orkaitę 7–8 minutėms.
Agurkus supjaustykite išilgai plonomis juostelėmis daržovių skustuku, jei norite, pabarstykite juos druska.
Nedaug pasūdytą lašišos filė supjaustykite nedideliais kubeliais.
Avokadą sutrinkite šakute ir sumaišykite su kreminiu sūriu. Susukite agurkus į vamzdelius.
Duonos krepšelius pripildykite sūrio ir avokado mišinio, ant jo viršaus uždėkite žuvies griežinėlių ir agurko vamzdelį. Užkandį papuoškite šviežiomis žolelėmis.
Būkite labai atsargūs! Vien šventinių sumuštinių išvaizda gali priversti jūsų svečius nesulaukti pagrindinio patiekalo! Tai labai išvaizdus ir puikus užkandis. Kokius sumuštinius dažniausiai gaminate jūs? Pasidalinkite įdomiais savo receptais!