Apie sriubų teikiamą naudą mitybos specialistai gali kalbėti ir kalbėti, tačiau sriuba ne visada gali užtikrinti pakankamą sotumą… Būtent todėl šį kartą pasidalinsime labai sočios sriubos receptu, kuris jums tikrai paliks įspūdį.
Jums reikės:
- 400 g maltos jautienos
- 1 kiaušinio
- 1/2 valgomojo šaukšto manų kruopų
- 1 svogūno
- 1 morkos
- 3 bulvių
- 1 pomidoro
- Petražolių (pagal skonį)
- 1 skiltelės česnako
- 2-3 lauro lapų
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Į puodą įpilkite vandens ir pastatykite virti.
Pradėkite ruošti maltą mėsą. Įberkite druskos ir pipirų, įmuškite kiaušinį. Išmaišykite.
Faršas bus minkštesnis, jei į jį įdėsite manų kruopų.
Sušlapinkite rankas ir iš mėsos faršo formuokite kukulius. Padėkite juos į šaldytuvą.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir suberkite į puodą su verdančiu vandeniu.
Sutarkuokite morką, įdėkite virti.
Nulupkite bulves ir gerai nuplaukite. Supjaustykite kubeliais ar juostelėmis. Suberkite į puodą.
Pasūdykite vandenį ir sudėkite kukulius.
Virkite 15–20 minučių.
Smulkiai supjaustykite pomidorą ir suberkite į puodą.
Susmulkinkite petražoles, suberkite į puodą.
Galiausiai išspauskite česnaką. Įdėkite porą lauro lapelių. Virkite dar 2-3 minutes.
Išjunkite ugnį ir leiskite pastovėti 20-30 minučių.
Linkime gero skonio!