Lazanijos gaminimas yra ne tiek sudėtingas, kiek ilgas procesas. Padažas ir įdaras ruošiami atskirai, lakštus taip pat geriau prieš tai išvirti. O sudedamųjų dalių susluoksniavimas gali užtrukti ilgiau, nei manote. Ir kepa lazanija bent valandą. Tiesa, viso to negalima pasakyti apie lazaniją, paruošiamą mikrobangų krosnelėje.
Juk reikia sutikti: visai nebūtina kiekvieną kartą ruošti dviejų kilogramų patiekalą. Užtenka paimti kelis puodelius ir padalyti porcijomis. Norėdami kiek įmanoma pagreitinti procesą, naudokite namie turimus ingredientus. Taip prieš kepant jų virti nereikės. Ir viskas bus paruošta daug greičiau!
Ingredientai
- Lazanijos lakštai – 2 vnt.,
- Alyvuogių aliejus – 1 a. š.,
- Virta dešra – 50 g,
- Rikota – 50 g,
- Špinatai – kelios saujos,
- Vanduo – 180 ml,
- Pomidorų pasta – 3 valg. š.,
- Paprika – 0,5 vnt.,
- Kietasis sūris – 20 g.
Gaminimo eiga
- Pirmiausia paruoškite lazanijos lakštus. Puode užvirkite šiek tiek vandens ir vieną minutę pavirkite jame porą lakštų. Tada peiliu arba žirklėmis supjaustykite lakštus į mažus gabalėlius ar net apskritimus, kad tilptų į puodelį.
2. Paruoškite likusius ingredientus: papriką supjaustykite mažais kubeliais, kaip ir dešrą. Špinatus supjaustykite, o sūrį smulkiai sutarkuokite.
3. Puodelį patepkite aliejumi, tada trupučiu pomidorų pastos. Tada pakaitomis išdėliokite lazanijos lakštus, špinatus ir papriką, dešrą, rikotą. Kartokite sluoksnius, kol baigsis ingredientai. Kepkite indą mikrobangų krosnelėje 3 minutes, pasirinkę maksimalią galią.
Rikota pakeis bešamelio padažą, o švelni daktariška dešra – maltą mėsą. Galite eksperimentuoti be galo! Pavyzdžiui, rikotą pakeiskite kreminiu sūriu. Tuo pačiu vietoj paprastos daktariškos dešros geriau naudoti kokią nors šviesesnę. Pavyzdžiui, plonai pjaustytą chorizo. Išsaugokite mūsų receptą, jei visada norėjote lazanijai skirti šiek tiek mažiau laiko. Skanaus!