Žali svogūnai dedami į daugelį patiekalų, dažnai – į salotas. Tačiau aštrus šios pikantiškos daržovės skonis ir aitrus kvapas patinka ne visiems. Žinoma, salotoms ir užkandžiams prieskonių suteikia saldus, šiek tiek kartaus skonio svogūnas , bet ką daryti, jei jis pasirodys per daug aštrus?
Yra paprastas ir laiko patikrintas būdas marinuoti svogūnus prieš dedant juos į pagrindinį patiekalą. Po tokio apdorojimo svogūnai gali būti naudojami net kaip atskiras užkandis, tinka prie mėsos, virtų daržovių ir tiesiog ant sumuštinio su duona. Aromatingas, traškus ir saldus svogūnas pakeis jūsų požiūrį į svogūnus visiems laikams.
Naudokite 9% actą , iš anksto užvirinkite vandenį ir atvėsinkite. Atkreipkite dėmesį, kad raudonieji ir baltieji svogūnai marinuojami atskirai.
Ingredientai
- 3 vnt. svogūnų
- 4 valg. š. acto
- 1 arb. š. druskos
- vanduo, kad apsemtų svogūnus
- 1 valg. š. cukraus
- krapai
Gaminimo eiga
1. Svogūną supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais. Stenkitės supjaustyti kuo ploniau.
2. Sumaišykite atvėsusį virintą vandenį, actą, druską ir cukrų. Maišykite, kol viskas ištirps.
3. Supilkite marinatą ant svogūnų ir palikite 20 minučių. Prieš patiekdami nupilkite skystį – svogūnai paruošti valgyti!
Marinuotus svogūnus galite patiekti ne tik su mėsa ir žuvimi. Taip pat iš jų gaminamos salotos ir sultingi mėsainiai. Jei nemėgstate kartaus skonio, naudokite subtilesnį raudonąjį svogūną. Skanaus!