Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Tarkuoto baklažano troškinys. Neįtikėtinai skanus, pagamintas iš paprastų ingredientų

Sezoniniai daržovių patiekalai – būtini ant jūsų stalo! Skaniems sezoniniams baklažanų troškiniams jums reikia paprasčiausių ingredientų. Aromatingas prinokusių pomidorų padažas puikiai papildys troškinį. Šio patiekalo privalumas yra tas, kad jį galima valgyti tiek šaltą, tiek karštą. Abiem atvejais jis bus nepaprastai skanus!

Mes šiam receptui naudojome 22 cm x 11 cm kepimo formą.

Ingredientai

  • baklažanas – 1 vnt. (300-320 g),
  • saldžioji raudonoji paprika – 1 vnt. (180-200 g),
  • svogūnas – 1 vnt. (120 g),
  • česnakai – 3 skiltelės,
  • kiaušinis – 1 vnt.,
  • kefyras – 100 g,
  • soda – 0,5 šaukštelio,
  • druska – 0,5 šaukštelio,
  • malti pipirai pagal skonį,
  • kukurūzų krakmolas – 90 g (3 šaukštai su kaupu).

Ingredientai padažui

  • pomidorai – 2 vnt. (200 g),
  • petražolės (ar bet kokie žalumynai) – 20–30 g,
  • česnakai – 2 skiltelės,
  • druska – 2 žiupsneliai,
  • malti pipirai pagal skonį,
  • augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.

Baklažanus nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Paprikas supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Susmulkinkite svogūną ir susmulkinkite česnaką. Paruoštas daržoves sudėkite į gilų dubenį. Kad troškinys būtų geros konsistencijos, į daržoves įmuškite vieną kiaušinį.

Į dubenį supilkite kefyrą, druską, sodą, maltus pipirus, kukurūzų krakmolą ir gerai išmaišykite visus ingredientus.

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Daržoves sudėkite į kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 50 minučių.

Padažui paruošti skirtus pomidorus nulupkite: padarykite kryžiaus formos įpjovas ir užpilkite verdančiu vandeniu, minutei palikite pomidorus verdančiame vandenyje, o tada nulupkite.

Išimkite vidinę pomidorų dalį (sėklas), palikite tik minkštimą ir supjaustykite mažais kubeliais. Į pomidorus suberkite pjaustytas žoleles, česnaką, druską, pipirus ir pagardinkite alyvuogių ar kitu aliejumi.

Šiek tiek atvėsusį troškinį supjaustykite porcijomis, užpilkite padažu ir patiekite.

Linkime gero skonio!

Žingsnis po žingsnio, kaip gaminti skanų baklažanų troškinį su padažu, žiūrėkite vaizdo įraše:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---