Subtilus jogurtinis pyragas paruošiamas labai paprastai, o jo skonis nustebins svečius ir namiškius. Tiesiog sumaišykite ingredientus trintuvu ir iškepkite skanų desertą!
Ingredientai jogurtiniam obuolių pyragui:
- 4 obuoliai,
- 2 kiaušiniai,
- 1/2 stiklinės cukraus,
- 1/2 stiklinės pieno,
- 1 puodelis natūralaus jogurto,
- 1/2 citrinos sultys,
- 3 kupini valg. š. miltų,
- 1 arb. š. kepimo miltelių,
- sviestas formai tepti.
Susmulkintus ir nuluptus 3 obuolius sudėkite į trintuvą (ketvirtą obuolį palikite pyrago papuošimui). Ten supilkite kiaušinius, jogurtą, cukrų ir pieną. Sutrinkite trintuvu iki vientisos masės, tinkite apie porą minučių.
Į mišinį suberkite miltus, kepimo miltelius (ar sodą) ir citrinos sultis. Supilkite į 20 x 20 cm formą, išteptą sviestu.
Ant viršaus uždėkite nuluptą ir supjaustytą obuolį. Taip pat ant viršaus paskleiskite šalto sviesto gabalėlius, o viršų lengvai pabarstykite cukrumi. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, kepkite 40–50 minučių. Patikrinkite, ar pyragas yra paruoštas, naudodami „sauso pagaliuko“ metodą.
Išskirtinai švelnus jogurtinis pyragas su obuoliais dera su arbata ir kava!
Linkime gero skonio!