Galime išgirsti daugybę pasakojimų, kuriuose aptariama šių kotletų pavadinimo kilmė. Vienoje versijoje teigiama, kad būtent šiais kotletais kunigaikštis Požarskis vaišino Maskvos didįjį kunigaikštį, ir pastarasis buvo labai sužavėtas. Taip, šio patiekalo skonis tikrai ypatingas, todėl šį kartą pasidalinsime klasikiniu Požarskio kotletų receptu.
Jums reikės:
- 800 g vištienos filė
- 100 g baltos duonos
- 2 kiaušinių
- 1 arb. š. druskos
- 80 g sviesto
- 6 v. š. maltų džiūvėsėlių
- Saulėgrąžų aliejaus
Kaip gaminti?
Baltos duonos riekeles pamirkykite vandenyje (pakanka 10 minučių). Nupilkite skystį.
Vištienos filė supjaustykite gabalėliais ir sumalkite.
Maltą vištieną sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Įdėkite druskos.
Ištrinkite faršą iki vientisos masės.
Padalinkite faršą į aštuonias lygias dalis.
Kambario temperatūros sviestą supjaustykite į aštuonias lygias dalis.
Paimkite vieną maltos mėsos gabalėlį, formuokite kotletą, o į jo vidų įdėkite sviesto gabalėlį.
Išvoliokite džiūvėsėliuose. Suteikite kotletui ovalo formą (galite tiesiog prispausti peiliu).
Paruoštus kotletus 20 minučių palaikykite šaldytuve.
Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol lengvai apskrus.
Sudėkite kotletus į kepimo skardą. Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
Linkime gero skonio!