Mandarinų kvapas daugumai mūsų asocijuojasi su Kalėdomis… Dažniausiai mandarinus valgome vienus, arba jais gardiname įvairius saldžius kepinius, tačiau šį kartą pristatome neįprastą, tačiau labai skanų valgį – mandarinų sultyse marinuotus burokėlius, kurie puikiai tiks ir ištaigingam šventiniam stalui.
Jums reikės:
- 2 vidutinių burokėlių
- 6 česnako skiltelių
- 5 valg. š. mandarinų sučių
- 1 valg. š. acto
- 2 valg. š. augalinio aliejaus
- 1 arb. š. maltos kalendros
- 0,5 arb. š. maltos ciberžolės
- 2 arb. š. druskos
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį
Kaip gaminti?
Nuplaukite ir nulupkite burokėlius. Sutarkuokite.
Išspauskite arba smulkiai supjaustykite česnaką. Sumaišykite su burokėliais.
Atskirame dubenyje gerai išmaišykite mandarinų sultis, augalinį aliejų, actą, ciberžolę, kalendrą, druską ir maltus juoduosius pipirus. Gautą masę pilkite ar burokėlių. Išmaišykite.
Paruoštus burokėlius sudėkite į stiklainį. Stiklainį uždarykite dangteliu ir per naktį palaikykite šaldytuve.
Prieš patiekdami dar kartą išmaišykite.
Patiekite su mėsa, bulvėmis arba kaip atskirą užkandį.
Taip paruoštuose burokėliuose gausu vitamino A, jodo, fosforo ir kalcio.
Linkime gero skonio!