Home Receptai Mėsos patiekalai Prieš gamindami kepenėles, užpilkite jas verdančiu vandeniu ir įberkite garstyčių. Nustebsite!

Prieš gamindami kepenėles, užpilkite jas verdančiu vandeniu ir įberkite garstyčių. Nustebsite!

0
Prieš gamindami kepenėles, užpilkite jas verdančiu vandeniu ir įberkite garstyčių. Nustebsite!

Tai vienas geriausių receptų skanioms ir minkštoms kepenėlėms paruošti. Šis receptas tinka vištienos, kiaulienos ir jautienos kepenėlėms, ir jums tereikia jas paruošti pagal šį metodą.

Jums reikės:

  • 700 g kepenėlių
  • 3-4 svogūnų
  • 2 skiltelių česnako
  • 4 šaukštų grietinės
  • 2 l vandens
  • 1 šaukštelių garstyčių
  • druskos
  • prieskonių pagal skonį

Gaminimo eiga:

Kepenėles supjaustykite mažesniais gabalėliais, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 2-3 minutes pamirkti.

Patarimas:

Užpiltos verdančiu vandeniu, kepenėlės bus dar minkštesnės nei užpiltos pienu – taip pašalinsite nemalonų kvapą ir jos bus minkštos.

Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pakepinkite augaliniame aliejuje.

Pabarstykite trupučiu cukraus ir žiupsneliu druskos.

Kai svogūnas taps auksinės spalvos, suberkite smulkiai supjaustytą česnaką ir viską kartu dar šiek tiek pakepinkite.

Po 30 – 60 sekundžių suberkite kepenėles, pasūdykite pagal skonį ir sumažinkite temperatūrą.

Troškinkite 3 minutes ir uždenkite keptuvę dangčiu.

Iš grietinės ir garstyčių paruoškite padažą, kurį užpilkite ant kepenėlių.

Troškinkite uždengę dangčiu 10 minučių.

Galite patiekti su bulvių koše, virtais ryžiais ar kitu populiariu garnyru.

Kepenėlės puikiai tinka net su paprasta duona.

Linkime gero skonio!