Labai švelnus, trapus ir labai skanus pyragas, kuris tikrai visiems patiks, ypač prie arbatos ar kavos puodelio. Trapi tešla panaši į klasikinį trupininį pyragą, tačiau dėl mažesnio miltų kiekio yra daug skanesnė.
Be to, jį puikiai papildo obuolių sluoksnis, kuris yra pakankamai sultingas, o pyrago viršus padengtas saldžiu kokosų sluoksniu, kuris suteikia dar geresnį skonį.
Pyragą galite kepti klasikiniu būdu didelėje kepimo skardoje, taip pat galite jį kepti atsegamoje kepimo formoje. Jei kepsite apvalioje kepimo formoje, naudokite tik pusę ingredientų.
Jums reikės:
Tešlai:
- 300 g pusiau rupių miltų
- 200 g sviesto
- 200 g cukraus pudros
- 6 vnt. kiaušinio trynių
- 1/2 pakelio kepimo miltelių
- 200 ml pieno
- 1 vnt. citrinos žievelės
Obuolių sluoksniui:
- 1 kg obuolių
- 5 šaukštų cukraus
- 1 pakelio bananų pudingo
- 100 g razinų
- 3 šaukštų romo
- 1 pakelio cukraus su cinamonu
Kokosiniams putėsiams:
- 6 vnt. kiaušinių baltymų
- 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
- 150 g cukraus
- 5 šaukštų kokoso drožlių
Gaminimo eiga:
Paruoškite tešlą:
Sviestą, cukraus pudrą, citrinos žievelę ir kiaušinių trynius išplakite iki putų konsistencijos.
Palaipsniui suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir įpilkite pieno.
Išmaišykite, kad gautųsi vientisa tešla, paskleiskite ją ant kepimo skardos, gražiai išlyginkite ir pašaukite į orkaitę kepti.
Kepkite iki 180 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį.
Obuolius sutarkuokite arba supjaustykite mažais kubeliais – viskas priklauso nuo jūsų pasirinkimo. Jei mėgstate didesnius vaisių gabalėlius, tokiu atveju rekomenduojame supjaustyti kubeliais.
Puode sumaišykite tarkuotus obuolius su cukrumi, įberkite pudingo miltelių ir razinų, įpilkite romo.
Jei norite, razinų galite nedėti.
Virkite obuolius, kol jie suminkštės.
Ant iškeptos tešlos sluoksniuokite obuolius, gražiai išlyginkite, pabarstykite cinamonu ir ant viršaus paruoškite kokosinius putėsius.
Kokosiniai putėsiai:
Kiaušinių baltymus su cukrumi ir citrinos sultimis plakite iki standžių putų konsistencijos.
Galiausiai šaukštu įmaišykite kokosų drožles. Gautą masę gražiai paskirstykite ant pyrago viršaus.
Kepkite pusvalandį, kol pyrago viršus taps auksinės spalvos.
Pyrago viršų taip pat galite pabarstyti riešutais arba papuošti pagal savo fantaziją.
Linkime gero skonio!