Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Švelnios bandelės su varške ir uogiene. Antrą dieną dar skanesnės!

Ingredientai

  • Pienas – 200 ml
  • Mielės – 8 g + 1 šaukštelis cukraus
  • Augalinis aliejus – 50 ml
  • Varškė – 180 g
  • Cukrus – 100 g
  • Miltai – 500 g
  • Kiaušinis – 1 vnt. (baltymai tešlai, trynys – aptepimui)
  • Vanilė (pagal skonį)

Įdaro variantą pasirinkite pagal savo skonį:

  • Uogienė,
  • Džemas,
  • Šokoladas,
  • Sirupas,
  • Kondensuotas pienas,
  • Cukraus sirupe mirkytos razinos.

Gaminimo eiga

Į šiltą pieną supilkite mieles ir 1 šaukštelį cukraus. Atskirai su cukrumi išplakite baltymus. Tada supilkite sviestą ir vėl išmaišykite. Sumaišykite su mielėmis. Įpilkite vanilės ir miltų, minkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Tešlą laikykite šiltoje vietoje 1,5 valandos, kad pakiltų.

Padalinkite tešlą į 10 dalių. Kiekvieną dalį suformuokite rankomis į rutuliuko formą. Uždenkite rankšluosčiu 10 minučių, kad pakiltų.

Kiekvieną dalį iškočiokite į stačiakampį ir viename krašte dėkite įdarą. Uždenkite kita puse, lengvai paspauskite. Padarykite pjūvius kaip nuotraukoje.

Viršų patepkite tryniu, sumaišytu su vienu arbatiniu šaukšteliu pieno. Kepkite 180°C temperatūroje 25–27 minutes.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---