Ingredientai
- 150 g miltų
- 150 g tarkuotų mėgstamų riešutų
- 120 g cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 8 kiaušiniai
- žiupsnelis druskos
- apie 240 g uogienės
Sūrio kremui:
- 200 ml grietinės
- 500 g maskarponės sūrio
- 200 g kondensuoto pieno
- 3 a. š. želatinos miltelių
- 70 ml vandens želatinai sudrėkinti
Karamelei:
- 200 g kondensuoto pieno
- 50 g sviesto
- 1 š. kakavos
- graikiniai riešutai papuošimui
Gaminimo eiga
Kiaušinius plakite mikseriu su cukrumi ir druska apie 8 minutes, kol pasidarys purūs ir padidės jų tūris. Atskirai sumaišykite sausus ingredientus: išsijotus miltus, kepimo miltelius ir tarkuotus riešutus. Sausą mišinį į kiaušinių mišinį pilkite dviem etapais, kiekvieną kartą mažu maišytuvo greičiu arba mentele maišydami iki vientisos masės. Tešla paruošta.
Tešlą supilkite į kepimo indą, išklotą pergamentu ir pateptą aliejumi. Tešlą išlyginkite. Kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie 40 min.
Paruoškite grietinėlę: mikseriu mažu greičiu išmaišykite kreminį sūrį ir grietinę iki vientisos masės, tada dalimis supilkite kondensuotą pieną, kiekvieną kartą maišydami iki vientisos masės. Tada supilkite ištirpintą nekarštą želatiną ir išmaišykite iki vientisos masės.
Gatavą biskvitą perpjaukite išilgai į du sluoksnius. Vieną biskvito dalį sutepkite uogiene, tada aptepkite kreminiu sūriu ir uždėkite antrąjį biskvito sluoksnį. Tortą dedame į šaldytuvą vienai valandai, kad sustingtų kremas.
Paruoškite karamelę: puode ant silpnos ugnies, nuolat maišydami, ištirpinkite kondensuotą pieną, sviestą ir kakavą. Sutepkite pyragą glajumi – jį tiesiog tolygiai paskirstykite. Viršų papuoškite graikiniais riešutais ir kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą, kad susistovėtų.
Linkim gero skonio!