Šį kartą pasidalinsime keliomis gudrybėmis, kurios jums padės paruošti traškias bulvių skilteles. Patikėkite: tai yra gerokai paprasčiau nei manote!
Jums reikės:
- 1 kg bulvių
- 1 arb. š. druskos
- 0,5 arb. šaukštelio sodos
- 1 valg. š. saldžiosios paprikos miltelių
- 0,5 arb. š. maltų juodųjų pipirų
- 1 arb. š. česnako miltelių
- 60 ml alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti?
Nuplaukite bulves (galite neskusti). Supjaustykite bulves stambiomis skiltelėmis.
Į verdantį vandenį įberkite druskos ir sodos, sudėkite bulves. Virkite 10-11 minučių. Bulvės turi būti apvirtos, bet ne per minkštos.
Soda suskaido pektiną, kuris ištraukia krakmolą. Būtent tai užtikrina, kad kepamos bulvės turės traškią plutelę.
Nupilkite vandenį.
Sumaišykite česnakų miltelius, paprikos prieskonius ir juoduosius pipirus (galite naudoti ir bet kokius kitus prieskonius).
Prieskonius berkite į alyvuogių aliejų, išmaišykite. Šiuo mišiniu ištepkite apvirtas bulves.
Kepimo skardą ištepkite sviestu, suberkite paruoštas bulves. Kepkite, kol apskrus (maždaug 30 minučių). Praėjus 15 minučių, bulves apverskite.
Medžiaga vaizdo įraše: