Puikaus nekepto obuolių deserto receptas iš „YouTube“ kanalo, pyragas yra fantastiško skonio ir greitai paruošimas. Tiesiog idealus rudens desertas!
Jums reikės:
- 300 g sviestinių sausainių
Obuolių įdarui:
- 600 g (nuluptų, stambiai sutarkuotų) obuolių
- 1 pakelio vanilinio pudingo
- 200 ml vandens
- 1/4 citrinos sulčių
Pudingo įdarui:
- 450-500 ml pieno
- 1 pakelio vanilinio pudingo
- 1 valgomo šaukšto cukraus pudros
- 1 valgomo šaukšto paprastų miltų
- 2 vnt. kiaušinių
- žiupsnelio druskos
- 250 g minkštos varškės
Glajui:
- 100 g juodojo šokolado
- 100 g (33% ar riebesnės) plakamosios grietinėlės
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia paruoškite obuolių įdarą – nuluptus ir stambiai sutarkuotus obuolius apšlakstykite citrinos sultimis, kad išliktų jų spalva ir nepatamsėtų.
- Sudėkite obuolius į platų puodą, įpilkite apie 1/2 litro vandens.
- Virkite ant silpnos ugnies. Maždaug po 8-10 min. supilkite vandenyje ištirpintą pudingą ir nuolat maišydami virkite, kol sutirštės.
- Po to – paruoškite kitą deserto sluoksnį.
Dabar gaminkite pudingą:
- 2/3 pieno su cukrumi pakaitinkite.
- Likusiame trečdalyje pieno sumaišykite pudingą, miltus, kiaušinių trynius, supilkite šį mišinį į verdantį pieną ir virkite pudingą retkarčiais pamaišydami, kai sutirštės – leiskite šiek tiek atvėsti.
- Kol pudingas aušta, išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
- Varškę įmaišykite į dar šiltą pudingo kremą ir galiausiai lengvai įmaišykite grietinėlę.
- Pusę sausainių paskleiskite ant mažesnės kepimo skardos arba į indą su atsegamais šonais, maždaug 25×30 cm dydžio.
- Ant viršaus paskleiskite obuolių mišinį ir išlyginkite.
- Ant obuolių sluoksnio užtepkite varškės ir pudingo kremą, išlyginkite ir užbarstykite likusius sausainius.
- Galiausiai apliekite šokoladiniu glaistu (grietinėlę pašildykite iki virimo temperatūros ir į ją sudėkite sulaužytą šokoladą).
- Leiskite jam minutę pastovėti ir išplakite iki vientisos masės, arba naudokite klasikinį šokoladinį glajų.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: