Puikus patarimas greitiems ir skaniems pietums pagal „YouTube“ kanalo receptą. Jokio varginančio gaminimo, ir skanūs pietūs bus greitai paruošti!
Jums reikės:
- vištos krūtinėlės
- svogūno
- 1 morkos
- 300 g grybų
- augalinio aliejaus
- 5 didesnių bulvių
- 1 šaukšto pomidorų tyrės
- 2 skiltelių česnako
- 70 ml vandens
- druskos
- maltų raudonųjų paprikų miltelių
- juodųjų pipirų
- žolelių pagal skonį
- 70 g kieto sūrio
- 2 šaukštų grietinės
- 1 kiaušinio
- 2 šaukštų natūralaus jogurto
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėles supjaustykite plonesnėmis riekelėmis ir lengvai išmuškite virtuviniu plaktuku.
Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir iš abiejų pusių pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis.
Prieskonius kruopščiai įtrinkite rankomis.
Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
Morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
Grybus nuvalykite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.
Aliejuje pakepinkite svogūną, suberkite morkas ir troškinkite kartu su grybais.
Bulves nuskuskite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.
Į dubenį įdėkite šaukštą pomidorų pastos arba tyrės, sumaišykite su išspaustu česnaku, vandeniu, druska, prieskoniais, žolelėmis ir sumaišykite su bulvėmis.
Bulves išdėliokite ant riebalais išteptos kepimo skardos ir kepkite 35 minutes iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir padalinkite į 2 dalis.
Sumaišykite pusę apkepintų daržovių kartu su grietinėle, pasūdykite ir įdėkite išspausto česnako.
Tada šį mišinį dėkite ant vištienos griežinėlių ir susukite.
Vištienos suktinukus sudėkite vieną šalia kito ant riebalais išteptos skardos ir aptepkite antruoju sūrio mišiniu, kurį paruoškite taip:
Kiaušinius sumaišykite su jogurtu, įberkite druskos ir suberkite likusį sūrį.
Šį mišinį paskirstykite ant vištienos suktinukų ir kepkite apie 20 minučių iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Viskas paruošta!
Patiekite su keptomis bulvėmis ir jei norite, galite pabarstyti petražolėmis ar krapais.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: