Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Jogurtiniai keksiukai, apie kuriuos niekada nesvajojote. Skanėstas, kuris jus sužavės!

Švelnūs jogurtiniai keksiukai, puikiai tinkantys kiekvienai progai, juos galite pasigaminti pagal šį receptą iš „YouTube” kanalo.

Jie itin purūs, ir visa tai – dėl šios tešlos kepimo technikos.

Keksiukai visada būna gerai iškilę, o viduje minkšti.

Daugelis gali nustebti, kad į tešlą dedamas ir sviestas, ir aliejus, tačiau skonio subtilumas slypi ne tik naudojamuose ingredientuose, bet ir procesų sekoje bei atskirų maistinių medžiagų sudedamųjų dalių sudėjimo tvarkoje.

Tačiau svarbiausia – leisti tešlai pabūti šaldytuve.

Išbandykite, ir rezultatu būsite nepaprastai patenkinti!

Jums reikės:

  • 300 g paprastų miltų
  • 80 ml ištirpinto sviesto
  • 60 ml pieno
  • 60 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 4 vnt. kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 125 g natūralaus jogurto be cukraus
  • 1 valgomo šaukšto vanilės esencijos
  • 16 g kepimo miltelių
  • citrinos arba apelsino žievelės

Papuošimui:

  • cukraus pudros

Gaminimo eiga:

Dideliame dubenyje įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų.

Viską gerai suplakite.

Įdėkite smulkiai tarkuotos citrinos žievelės.

Mišinį plakite nedideliu greičiu – tai labai svarbu, kad jis būtų purus.

Tada supilkite jogurtą, dar kartą suplakite ir įmaišykite vanilės esenciją.

Supilkite pieną ir ištirpintą sviestą.

Taip pat supilkite aliejų.

Persijokite miltus ir kepimo miltelius, kad neliktų gumuliukų, ir suberkite į mišinį.

Iš pradžių mišinį sumaišykite rankomis, o tada pradėkite plakti, kol tešla pradės tirštėti.

Į tešlą įmaišykite druskos ir galiausiai uždenkite ją maistine plėvele.

Padėkite į šaldytuvą 1 valandai – dėl šio paprasto veiksmo tešla viduje taps korėta, minkšta, puri, o keksiukai gražiai iškils.

PATARIMAS:

Jei norite, į tešlą galite įdėti vaisių arba šokolado gabalėlių.

Paruoškite popierines keksiukų formeles ir šaukštu pripildykite juos tešla iki kraštų.

Kai jie visi bus užpildyti, ant viršaus užberkite šaukštelį cukraus.

Kepkite keksiukus 170°C temperatūroje, kol taps auksinės spalvos.

Išėmus keksiukus iš orkaitės, svarbu juos iš karto išimti iš skardos, kitaip jie sudrėks.

Kai jie atvės, galėsite patiekti.

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---