Greito ir paprasto, neįtikėtinai subtilaus skonio bananų pyrago receptas iš „YouTube“ kanalo, pagal kurį tikrai nuo šiol gaminsite dažnai.
Jums reikės:
- 80 g cukraus
- 30 g sviesto
- 2 bananų
Tešlai:
- 1 kiaušinio
- 40 g cukraus
- 8 g vanilinio cukraus
- žiupsnelio druskos
- 50 ml augalinio aliejaus
- 100 ml pieno
- 170 g miltų
- 8 g kepimo miltelių
Gaminimo eiga:
- Keptuvėje ištirpinkite cukrų, sudėkite sviestą.
- Maišykite, kol sviestas visiškai ištirps.
- Išlydytą mišinį supilkite į apvalią torto formą, kurią prieš tai išklokite kepimo popieriumi.
- Bananus nulupkite, perpjaukite per pusę horizontaliai ir padėkite ant formos dugno.
- Į didesnį dubenį supilkite kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir viską išmaišykite.
- Į dubenį pamažu pilkite aliejų, pieną ir viską išmaišykite.
- Tada persijokite miltus kartu su kepimo milteliais.
- Suberkite juos į tešlą ir maišykite, kol gausis vientisa tešla.
- Tada tešlą supilkite į formą.
- Formą įdėkite į didesnį kepimo indą ir įpilkite verdančio vandens.
- Pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20-25 min.
- Iškepusį pyragą apverskite su visa forma ir atsargiai nuimkite šonus, o nuo dugno – kepimo popierių.
- Dabar galite patiekti, ir mėgautis minkštu ir kvapniu pyragu!
Skanaus!
Vaizdo įrašo medžiaga: