Šį receptą Jums radome „YouTube“ kanale.
Uošvė man parodė, kaip greitai išsikepti šviežių bandelių, tad nuo šiol nereikės iš karto bėgti į kepyklą!
Jums reikės:
- 500 g paprastų miltų
- 250 g kukurūzų miltų
- 2 šaukštų acto
- 2 šaukštų sausų mielių
- 75 ml augalinio aliejaus
- 1 šaukšto cukraus
- 1 šaukštelio druskos
- karšto vandens
Gaminimo eiga:
Kvietinius ir kukurūzų miltus persijokite į dubenį.
Įberkite druskos, cukraus, sausų mielių, įpilkite acto ir aliejaus.
Galiausiai įpilkite šilto vandens ir užmaišykite vientisą nelimpančią tešlą.
Plastikinį maišelį ištepkite trupučiu aliejaus ir sudėkite į jį tešlą.
Maišelį su tešla gerai suriškite.
Sudėkite į puodą su šiltu vandeniu ir uždenkite dangčiu.
Tešla pradės greitai fermentuotis ir per 10 minučių bus paruošta tolesniam apdorojimui.
Pakilusią tešlą perdėkite ant miltais pabarstyto stalviršio ir iš jo formuokite maždaug vienodo dydžio bandeles.
Toliau iškočiokite storą apskritimą, susukite ir formuokite cilindrus, kurių viršų aštriu peiliu įpjaukite.
Uždenkite maistine plėvele ir palikite kelioms minutėms pakilti.
Patepkite vandeniu ir kepkite iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol įgaus rudai auksinę spalvą.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: