Skanus biskvitas, kuris yra labai sultingas, nes sulaistytas karšta kakava. Puikus receptas iš „YouTube“ kanalo!
Jums reikės:
Biskvitui:
- 80 g cukraus
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 140 g kvietinių miltų
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 10 g kakavos
- 60 ml aliejaus
- 60 ml pieno
- 2 kiaušinių
Sulaistymui:
- 80 g pieno
- 1 arbatinio šaukštelio kakavos
Kremui:
- 250 g maskarponės
- 80 g cukraus
- 400 ml plaktos grietinėlės
- 2 pakelių vanilinio cukraus
Šokoladiniam glajui:
- 200 ml grietinėlės
- 100 g šokolado
Gaminimo eiga:
Biskvitui kiaušinius išplakite iki baltų putų. Supilkite pieną, aliejų ir išmaišykite.
Galiausiai į mišinį įmaišykite persijotus birius ingredientus.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.
Kakavą išmaišykite karštame piene.
Biskvitą subadykite mediniu pagaliuku ir užpilkite paruoštą kakavą.
Leiskite atvėsti.
Grietinėlę išplakite su maskarpone ir cukrumi.
Užtepkite plaktą grietinėlę ant paruošto biskvito ir kol ruošite glajų, padėkite 10 minučių, kad atvėstų.
Paruoškite glajų: šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite karštoje grietinėlėje.
Tada supilkite šokoladą ant atvėsusio biskvito su kremu ir padėkite pyragą į šaldytuvą 4 valandoms.
Leiskite sustingti ir patiekite.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: