Puikus obuolių vyniotinio su graikišku jogurtu receptas, vyniotinio skonis tikrai fantastiškas! Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale ir jis tikrai nuostabus!
Jums reikės:
- 1 obuolio (250 g)
- 4 vidutinių kiaušinių
- 80 g cukraus
- 30 ml saulėgrąžų aliejaus
- 120 g kvietinių miltų
- Kepimo skardos: 34 x 25 cm
Kremui:
- 300 g graikiško jogurto arba grietinės
- 35 g cukraus pudros
Gaminimo eiga:
Obuolį nulupkite, išimkite šerdį, perpjaukite pusiau ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Į dubenį įmuškite kiaušinius.
Suberkite cukrų ir išplakite iki purios masės.
Įpilkite aliejaus ir dar kartą išmaišykite.
Galiausiai į dubenį persijokite miltus.
Išmaišykite vientisą tešlą.
Sudėkite obuolius ir įmaišykite į tešlą.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Tešlą supilkite į skardą ir su mentele tolygiai paskirstykite per visą skardos paviršių.
Pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 180°C temperatūroje apie 15-20 minučių.
Iškepusį pyragą apverskite ir nuimkite kepimo popierių.
Atsargiai suvyniokite su kepimo popieriumi ir atvėsinkite.
Paruoškite kremą:
Dubenyje suplakite jogurtą arba grietinėlę su cukrumi.
Paruoštą kremą užtepkite ant iškepusio biskvito ir vėl atsargiai susukite, naudodami kepimo popierių.
30 minučių įdėkite į šaldytuvą.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: