Įdomaus ir nepaprastai skanaus patiekalo, kuriame puikiai dera vištienos krūtinėlė ir šoninė, receptas. Paruoškite šį puikų patiekalą pagal šį paprastą „YouTube“ kanalo receptą.
Jums reikės:
- 400 g šoninės
- 700 g vištienos krūtinėlės
- 150 g kumpio
- 200 g kieto sūrio
- 4 kiaušinių
- 200 g paprastų miltų
- 10 g druskos
- 5 g juodųjų pipirų
- 50 g grietinės
- 5 g Provanso žolelių
Gaminimo eiga:
- Supjaustytus šoninės gabalėlius per visą plotą išdėliokite į riebalais išteptą kepimo formą (ar kepimo indą) taip, kad maždaug pusė šoninės juostelės išlįstų per formos kraštą.
- Kiaušinius įmuškite į didesnį dubenį, suberkite Provanso žoleles ir gerai išmaišykite.
- Kitame dubenyje paruoškite supjaustytas vištienos krūtinėles, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir alyvuogių aliejaus.
- Vištienos krūtinėles atsargiai sumaišykite, kad ant jų gerai pasiskirstytų prieskoniai.
- Tada vištienos gabaliukus atskirai po vieną įdėkite į dubenį su miltais ir gerai apvoliokite iš abiejų pusių.
- Vištienos krūtinėlės gabaliukus pamirkykite kiaušinių mišinyje ir sudėkite ant šoninės.
- Tada sudėkite kumpį, smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ir užpilkite likusiu kiaušinių mišiniu – dalį atidėkite vėliau, nes jo dar prireiks.
- Tada uždėkite dar vieną vištienos krūtinėlės sluoksnį, kumpį ir sūrį.
- Paskutinis sluoksnis turi būti vištienos krūtinėlės.
- Į likusį kiaušinių mišinį suberkite saldžiąją papriką, grietinę ir viską išmaišykite.
- Taip paruoštu mišiniu užpilkite paskutinį vištienos krūtinėlės sluoksnį.
- Išlindusią šoninę užlenkite link vidurio, kad uždengtų kepimo formos turinį. Viršų uždenkite kepimo folija ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
- Supjaustykite ir patiekite kvepiantį vištienos vyniotinį.
Papildomas receptas
Jei norite išbandyti kitą skanų receptą, jums tikrai patiks dar vienas patiekalas iš pridedamo vaizdo įrašo.
Jums reikės:
- 700 g vištienos krūtinėlės
- 1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 25 g želatinos
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukšto džiovintų krapų
- 1 šaukštelio maltų raudonųjų pipirų
- kepimo maišelio
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėles supjaustykite juostelėmis, sudėkite į dubenį, pabarstykite prieskoniais, druska, želatina, džiovintais krapais, raudonųjų paprikų milteliais ir gerai išmaišykite rankomis.
Dubenį su mėsa uždenkite maistine plėvele ir apie 1 valandai palikite pasimarinuoti.
Praėjus šiam laikui, sudėkite mėsą į kepimo maišelį ir sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 60 min.
Tada išimkite, uždėkite svorį, pavyzdžiui, butelį, pripildytą vandeniu, leiskite šiek tiek atvėsti ir dėkite į šaldytuvą maždaug 8 valandoms.
Linkime gero skonio!