Norint išlaikyti gerą nuotaiką, kartais reikia šiek tiek atsipalaiduoti. Bent jau kulinarine prasme. Todėl šiandien siūlome pagaminti saldų desertą. Įsitikinkite, kad turite visus reikalingus ingredientus ir paruoškite šį nepakartojamą desertą.
O svarbiausia, kad mėgaujantis šiuo skanėstu, nereikia galvoti apie papildomus kilogramus. Šis desertas neturės įtakos jūsų išvaizdai. Priešingai, organizmas nustos kovoti su kiekvieno papildomo gramo praradimu ir pagreitins medžiagų apykaitą.
Ypatingai skanus kavos desertas
Jums reikės:
- 15 g želatinos + 2 šaukštų vandens
- 500 ml pieno
- 100-150 g cukraus
- 1 g vanilino
- 150 ml stiprios kavos
- 2 šaukštelių kakavos
Gaminimas:
Pirmiausia želatiną reikia užpilti vandeniu ir palikti šiek tiek išbrinkti. Puode sumaišykite pieną, cukrų, vanilę ir kavą. Pastatykite puodą ant ugnies ir virkite iš lėto maišydami. Pastebėjus pirmuosius virimo požymius, mišinį nedelsdami nukelkite nuo ugnies.
Į masę supilkite želatiną ir viską gerai išmaišykite. Dabar padalykite mišinį į 2 lygias dalis. Į vieną dalį suberkite kakavą ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Pirmą mišinio pusę supilkite į formeles, o kai masės pradės stingti – supilkite antrąją dalį. Indelius uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai. Praėjus šiam laikui, desertas bus paruoštas.
Desertas su vaisiais
Jums reikės:
- 500 ml pieno
- 15 g želatinos + 2 šaukštų vandens
- 150 ml bet kokių natūralių sulčių (geriausia su minkštimu)
- 100-150 g cukraus
- biskvito ar sausainių
Gaminimas:
Šis receptas yra dar paprastesnis nei ankstesnis. Želatiną sumaišykite su vandeniu ir leiskite išbrinkti. Sumaišykite pieną, cukrų ir sultis, viską išplakite trintuvu.
Supilkite masę į formeles, ant viršaus uždėkite biskvitą ar sausainius. Dabar visus indelius porai minučių padėkite į šaldiklį. Šaltas desertas jus išgelbės net karščiausią vasaros dieną. O vėsesnėmis dienomis puikiai tiks su karšto gėrimo puodeliu.
Tiesą sakant, šie desertai paruošiami vos per keletą minučių. Daugiausia laiko užtrunka, kol jie sustingsta. Visas gaminimo procesas bus įdomus net mažam vaikui. Papuoškite desertus šviežiomis uogomis, vaisių gabaliukais ir uogiene. Taip skonis bus sodresnis, o išvaizda – gyvesnė.
O jei į receptą įpilsite grietinėlės ir kondensuoto pieno, patį desertą palaikysite šaldytuve šiek tiek ilgiau, gausite tikrus ledus. Eksperimentuokite, kurkite ir mėgaukitės naujais patiekalais. Skanaus!