Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Kepti baklažanai. Ypatingai skanus užkandis

Baklažanai yra vasaros-rudens daržovė, kurioje yra daug naudingųjų medžiagų. Juose yra skaidulų, tirpių cukrų, pektino, baltymų, kalio, kalcio, fosforo, geležies, magnio, natrio, vitaminų C, B1, B2, B5, PP.

Tinkamai paruošti baklažanai džiugins savo skoniu ir išvaizda. Vienas iš tokių gaminimo variantų yra šiandien pateiktas receptas.

baklažanai

Keptuvėje kepti baklažanai

Jums reikės:

  • 3 baklažanų
  • 2 kiaušinių
  • 2 svogūnų
  • 4 šaukštų augalinio aliejaus
  • 1 valgomojo šaukšto džiovintų grybų
  • druskos, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Baklažanus nulupkite ir supjaustykite juostelėmis.

baklažanai

Kiaušinius išplakite su druska ir užpilkite ant jau supjaustytų baklažanų. Išmaišykite ir palikite 2 valandoms.

Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.

baklažanai

Keptuvėje įkaitinkite naują aliejų ir jame apkepkite kiaušiniuose išmirkytus baklažanus. Kiek kepti baklažanus? Kepkite iš visų pusių, kol jie gražiai apkeps.

Iškepusius baklažanus vėl sudėkite į keptuvę, suberkite pakepintus svogūnus ir prieskonius. Ir dar tris minutes kepinkite daržoves po dangčiu. Skanus baklažanų užkandis paruoštas.

baklažanai

Tokie baklažanai gali būti patiekti kaip atskiras užkandis arba kaip garnyras prie mėsos patiekalų.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...
---