Baklažanai yra vasaros-rudens daržovė, kurioje yra daug naudingųjų medžiagų. Juose yra skaidulų, tirpių cukrų, pektino, baltymų, kalio, kalcio, fosforo, geležies, magnio, natrio, vitaminų C, B1, B2, B5, PP.
Tinkamai paruošti baklažanai džiugins savo skoniu ir išvaizda. Vienas iš tokių gaminimo variantų yra šiandien pateiktas receptas.
Keptuvėje kepti baklažanai
Jums reikės:
- 3 baklažanų
- 2 kiaušinių
- 2 svogūnų
- 4 šaukštų augalinio aliejaus
- 1 valgomojo šaukšto džiovintų grybų
- druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Baklažanus nulupkite ir supjaustykite juostelėmis.
Kiaušinius išplakite su druska ir užpilkite ant jau supjaustytų baklažanų. Išmaišykite ir palikite 2 valandoms.
Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.
Keptuvėje įkaitinkite naują aliejų ir jame apkepkite kiaušiniuose išmirkytus baklažanus. Kiek kepti baklažanus? Kepkite iš visų pusių, kol jie gražiai apkeps.
Iškepusius baklažanus vėl sudėkite į keptuvę, suberkite pakepintus svogūnus ir prieskonius. Ir dar tris minutes kepinkite daržoves po dangčiu. Skanus baklažanų užkandis paruoštas.
Tokie baklažanai gali būti patiekti kaip atskiras užkandis arba kaip garnyras prie mėsos patiekalų.
Skanaus!