Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Gaivus želė tortas. Jis skanus ir žiemą, ir vasarą

Mėgstamiausias želė tortas, sukeliantis nostalgiją, sunkiai besurandamas kavinėse ar picerijose. Galbūt dėl ​​savo paprastos išvaizdos ir paprastumo, desertas „Mozaika“ prarado aktualumą šiais laikais. Laimei, želės tortas „Mozaika“ yra labai paprastai paruošiamas ir tikrai vis dar yra nepamainomas namų šventėse.

tortas

ŽELĖ TORTAS

Kepinių įvairovė konditerijos parduotuvėse yra pritrenkianti, tačiau ypatingoms šventėms norisi ypatingo deserto. Biskvitinių pyragaičių su želė įdaru gerbėjams, rekomenduojame įsisavinti puikaus pyrago su apelsinų želė receptą.

Bet kurioje šventėje toks želė tortas pravers, ypač jei nenorite prakaituoti prie viryklės. Jis atrodo labai gražiai ir neužkemša skrandžio. Šiandien redakcija pasidalins širdžiai brangaus deserto receptais, kuriems nereikia daug pastangų ir pinigų.

Želė tortas su kondensuotu pienu

Jums reikės:

  • 950 ml vandens
  • 90 g kivių skonio želė
  • 90 g vyšnių skonio želė
  • 90 g citrinų skonio želė
  • 20 g želatinos
  • 500 g kondensuoto pieno

Gaminimas:

Pirmiausia reikia paruošti kelių spalvų želė gabaliukus. Į atskiras talpas supilkite įvairiaspalvę žėlę ir užvirkite vandenį. Kiekvieną želė užpilkite 300 ml verdančio vandens ir maišykite, kol želatina ištirps.

tortas

Atvėsinkite daugiaspalvę želė ir 2 valandas šaldykite, kad želė būtų gerai sustingusi ir lengvai pjaustoma.

Norėdami paruošti ryškaus deserto pagrindą, 20 g želatinos užpilkite 50 ml vandens ir palikite 10 minučių, kad želatina išbrinktų.

Želatiną ištirpinkite vandens vonioje arba mikrobangų krosnelėje ir sumaišykite su kondensuotu pienu.

Supjaustykite kelių spalvų želė į mažus kubelius. Suberkite juos į paruoštą formą ir užpilkite kondensuotu pienu su želatina.

Laikykite desertą šaldytuve 8 valandas. Rezultatas yra saldus desertas su rūgštumu, kurį suteikia spalvinga želė.

tortas

Spalvingas desertas dažnai paruošiamas su sausainių pagrindu. Jei jums patinka šis derinys, pasigaminti želė pyragą su sausainiais yra labai paprasta. Susmulkinkite bet kokius sausainius į trupinius ir sumaišykite su sviestu. Pagrindą reikia laikyti šaldytuve 2 valandas, o toliau viską gaminti pagal receptą.

Želė torto su pienu receptas patiks visiems, kurie prižiūri savo figūrą. Todėl, net jei laikotės dietos, želė torto gabalėlis po pietų nepakenks jūsų figūrai.

Želė tortas su pienu

Jums reikės:

  • 90 g kivių skonio želė
  • 90 g braškių skonio želė
  • 90 g citrinų skonio želė
  • 1 litro pieno
  • 4 šaukštų cukraus
  • 10 g vanilino
  • želatinos

Gaminimas:

Paruoškite įvairių spalvų želė skirtingose ​​talpyklose pagal instrukcijas. Atvėsinkite ruošinius ir šaldykite 2 valandas. Norėdami, kad želė greičiau užšaltų, naudokite plačias formas.

Želatiną ištirpinkite vandens vonelėje ir sumaišykite su pienu. Įpilkite cukraus, gerai išmaišykite. Palaukite, kol pieno mišinys visiškai atvės.

Supjaustykite spalvotą želė gabalėliais ir sumaišykite giliame dubenyje.

Supilkite spalvotą želė į pieno mišinį ir padėkite nakčiai į šaldytuvą. Kad desertas atrodytų tikrai šventiškai, galite naudoti silikoninį kepimo indą. Taip jūs galėsite lengvai išimti tortą ir jo nepažeisti.

tortas

Želė tortas taip pat dažnai gaminamas su grietine. Kodėl gi ne? Receptas taip pat gana paprastas.

Želė tortas su grietine

Jums reikės:

  • 90 g kivių skonio želė
  • 90 g apelsinų skonio želė
  • 90 g vyšnių skonio želė
  • 500 g grietinės
  • 20 g želatinos
  • 200 g cukraus

Gaminimas:

Želė skonius rinkitės savo nuožiūra, kuo daugiau spalvų, tuo skanesnis ir gražesnis desertas. Taigi, paruoškite želė pagal instrukcijas. Norėdami, kad ji būtų elastingesnė, sumažinkite instrukcijose nurodytą vandens kiekį 30%.

Supilkite želė į formeles ir 2 valandoms palikite šaldytuve.

Paruošta kelių spalvų želė išimkite iš formų ir supjaustykite gabalėliais. Dideliame dubenyje išmaišykite želė gabaliukus.

Supilkite želatiną į 60 ml karšto vandens ir ištirpinkite vandens vonelėje.

tortas

Į grietinę įpilkite cukraus ir išmaišykite. Plona srovele supilkite želatiną į grietinę ir išmaišykite masę.

Įvairiaspalvius želė gabaliukus užpilkite grietinės mišiniu ir padėkite nakčiai į šaldytuvą.

Visiems, kurie mėgsta želė desertus, labai pasisekė. Prie jų nereikia praleisti daug laiko ir pinigų, o paprasti išbandyti receptai niekada nepaveda.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...
---