Dukros gimtadienio proga norėjau užsisakyti tortą su princese Elsa iš animacinio filmo „Frozen“. Ji pamišusi dėl šio personažo. Internete man užkliuvo tortas „Eliza”, bet jį prisiminiau tik po kelių mėnesių, kai buvo suplanuota nedidelė šeimos šventė.
Gaminau daug patiekalų ir orkaitė visą laiką buvo užimta. Taigi, šis tortas buvo tikras išsigelbėjimas. Torto kepti nereikia. Jį sudaro du sluoksniai: pūstas pudingas su riešutais ir švelnus kreminis sūris su kakava. Pagrindui puikiai tiks sausainiai, o ant viršaus skanėstą galite papuošti traškiais šokoladiniais spragėsiais. Labai neįprasta, todėl verta pabandyti.
Jums reikės:
- Pieno 3,5 stiklinių
- Cukrus 6 šaukštų
- Kreminio pudingo 2 vnt.
- Graikinių riešutų 100 g
- Sviesto 250 g
- Mascarpone sūrio 350 g
- Grietinėlės 760 ml
- Cukraus pudros 75 g
- Kakavos miltelių 4 šaukštų
- Pieno miltelių 100 g
- Pieniško šokolado 100 g
- Kakavinių sausainių 100 g
- Saulėgrąžų aliejaus 10 g
Gaminimas:
Sausainius sutrupinkite, į trupinius įpilkite 100 g lydyto sviesto. Išmaišykite ir storu sluoksniu paskleiskite pasirinktame inde.
Užvirkite 3 puodelius pieno. Likusioje pusėje stiklinės pieno ištirpinkite cukrų ir 2 pudingo pakelius, tada mišinį supilkite į verdantį pieną ir kaitinkite maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Po virimo leiskite pudingui atvėsti.
Sviestą išplakite mikseriu, palaipsniui pildami pieno masę. Pudingo masę sumaišykite su smulkintais riešutais ir paskleiskite ant sutrintų sausainių.
660 ml grietinėlės sumaišykite su maskarpone, cukraus pudra, pieno milteliais ir kakava. Pudingo sluoksnį uždenkite paruoštu kremu.
Viršų papuoškite spragėsiais. Puode ištirpinkite šokoladą ir įmaišykite pusę puodelio grietinėlės. Leiskite atvėsti, tada užpilkite ant torto. Desertą padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.