Ingredientai tešlai
- Miltai – 350 g,
- Augalinis aliejus – 120 ml,
- Cukrus – 1 šaukštelis,
- Vanduo – 125 ml.
- Druska – 0,5 šaukštelio.
Ingredientai įdarui
- Cukrus – 100 g,
- Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis,
- Obuoliai – 800 g,
- Sviestas – 40 g,
- Krakmolas – 1 šaukštelis,
- Cinamonas – 1 šaukštelis.
Gaminimo eiga
Sumaišykite vandenį, augalinį aliejų, cukrų ir druską. Suberkite miltus ir minkykite tešlą. Uždenkite dubenį dangčiu ir atidėkite į šalį. Nuluptus obuolius supjaustykite kubeliais.
Paruoškite įdarą: į keptuvę sudėkite sviestą, cukrų, obuolius ir cinamoną, išmaišykite. Kepkite apie 10 minučių ant vidutinės ugnies. Tada suberkite krakmolą, išmaišykite ir troškinkite 1 minutę. Suberkite vanilinį cukrų, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Atvėsinkite.
Tešlą iškočiokite į ritinėlį ir padalinkite į 18 dalių. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į ploną sluoksnį. Ant kiekvieno gabalėlio iš vienos pusės dėkite įdarą, užlenkite kraštus ir susukite į ritinėlį.
Kepimo skardą išklokite silikoniniu kilimėliu ar patepkite aliejumi ir išdėliokite ritinėlius. Viršų patepkite kiaušiniu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15–20 min. Iškeptas lazdeles pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!