Makaronų apkepas yra geriausias sprendimas vakarienei. Visi svečiai taip mėgsta šį patiekalą, kad per pusvalandį lėkštėse nelieka nei vieno gabalėlio! Net mano uošvė visada giria mano apkepą. Ir manau, kad tai yra gera priežastis didžiuotis receptu. Taigi, manau, kad šis patiekalas jums tikrai patiks.
Jei jūsų šeima mėgsta sūrį, tiesiog turite juos pamaloninti makaronų-sūrio apkepu. Patiekalas paruošiamas taip paprastai ir greitai, kad iš karto taps jūsų mėgstamiausiu. Receptą išbandykite kuo greičiau. O gaminti geriausia su vyru ar vaikais, kad kitą kartą jie patys galėtų pasiruošti šį skanėstą.
Makaronų apkepas
Jums reikės:
- 0,5 kg makaronų
- 500 ml grietinėlės (geriausia 18% riebumo)
- 15 sūrio riekelių
- 1 šaukšto druskos
- 500 ml vandens
- Mocarelos sūrio
- 2 kiaušinių
- 1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Gaminimas:
Paimkite gilų kepimo indą ir jos dugno centre sudėkite sūrio gabalėlius vieną ant kito. Tai turėtų atrodyti kaip kubas. Po to suberkite makaronus. Ir tolygiai paskirstykite juos aplink sūrio bokštą.
Tada į kepimo indą įpilkite šilto vandens ir grietinėlės, sumaišytos su kiaušiniais, taip pat druskos ir pipirų. Daugiau prieskonių naudoti nereikia. Bet jei tikrai norite pridėti dar ką nors dar, naudokite baziliką.
Ant viršaus pabarstykite sutarkuotą mocarelą. Tuomet pašaukite būsimą apkepą į orkaitę. Ji turi būti įkaitinta iki 200 laipsnių temperatūros. Kepkite patiekalą 25-30 minučių. O kai makaronų apkepas bus paruoštas, viską išmaišykite medine mentele.
Makaronų-sūrio apkepą patiekite iškart. Karštas, burnoje tirpstantis sūris gali užkariauti net reikliausio kritiko širdį.
Šiuo patiekalu svečius vaišinu ir darbo, ir švenčių dienomis. Ir dar negirdėjau priekaištų dėl nusibodusio patiekalo. Vietoje to vis dar girdžiu komplimentus dėl nepakartojamo skonio.
Skanaus!