Įvertins net ir gurmanai!
Ingredientai
- Malta vištiena – 500 g,
- Kiaušinis – 1 vnt.,
- Greitai paruošiami avižiniai dribsniai – 0,5 stiklinės,
- Pienas arba vanduo – 0,5 stiklinės,
- Svogūnas – 1 vnt.,
- Česnakas – 2 skiltelės,
- Malti juodieji pipirai, druska, paprikos milteliai – pagal skonį,
- Augalinis aliejus kepimui.
Gaminimo eiga
Avižinius dribsnius sumaišykite su pienu arba vandeniu ir palikite išbrinkti 20 minučių. Į faršą suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir susmulkintą česnaką. Išbrinkusius avižinius dribsnius sumaišykite su paprikos milteliais, pipirais ir druska, suberkite į faršą.
Suformuokite kotletus ir kepkite augaliniame aliejuje ant stiprios ugnies iš abiejų pusių. Jei pageidaujate, kotletus galite apvolioti žemės arba graikiniuose riešutuose. Patiekite kotletus su grietine arba saldžiarūgščiu padažu.
Skanaus!