Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

„Širdys“ – naminiai varškės sausainiai, kurie ir gražūs, ir skanūs

Ingredientai

  • Varškė – 300 g,
  • Druska – 1/2 šaukštelio,
  • Miltai – 300–350 g,
  • Cukrus – 5–6 šaukštai (arba pagal skonį),
  • Vanilinis cukrus – 10 g,
  • Sviestas – 150 g,
  • Kiaušinis – 1 vnt.,
  • Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.

Gaminimo eiga

Naudodami elektrinį maišytuvą, sumaišykite varškę, vanilinį cukrų, kiaušinį, sviestą ir druską iki vientisos masės. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į varškės masę.

Suminkykite minkštą, elastingą ir nelipnią tešlą. Gali prireikti daugiau miltų, nes jūsų varškės drėgnumas gali būti kitoks nei mūsų naudojamos.

Tešlą iškočiokite į vientisą 3–4 mm storio sluoksnį. Tešlą pagal skonį pabarstykite cukrumi, jį prispauskite kočėlu.

Susukite suktinukus iš abiejų tešlos sluoksnio pusių. Vyniodami ritinėlius, turite susitikti tiksliai per vidurį – taip gausis dvi širdelės pusės.

Supjaustykite peiliu tinkamo storio ritinėlius. Jei norite, vieną sausainių pusę papildomai pamerkite į cukrų ar cinamoną.

Padėkite ruošinius ant kepimo skardos, padengtos silikoninių kilimėliu, cukruota puse į viršų. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20 min.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---