Ingredientai
- Varškė – 300 g,
- Druska – 1/2 šaukštelio,
- Miltai – 300–350 g,
- Cukrus – 5–6 šaukštai (arba pagal skonį),
- Vanilinis cukrus – 10 g,
- Sviestas – 150 g,
- Kiaušinis – 1 vnt.,
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Gaminimo eiga
Naudodami elektrinį maišytuvą, sumaišykite varškę, vanilinį cukrų, kiaušinį, sviestą ir druską iki vientisos masės. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į varškės masę.
Suminkykite minkštą, elastingą ir nelipnią tešlą. Gali prireikti daugiau miltų, nes jūsų varškės drėgnumas gali būti kitoks nei mūsų naudojamos.
Tešlą iškočiokite į vientisą 3–4 mm storio sluoksnį. Tešlą pagal skonį pabarstykite cukrumi, jį prispauskite kočėlu.
Susukite suktinukus iš abiejų tešlos sluoksnio pusių. Vyniodami ritinėlius, turite susitikti tiksliai per vidurį – taip gausis dvi širdelės pusės.
Supjaustykite peiliu tinkamo storio ritinėlius. Jei norite, vieną sausainių pusę papildomai pamerkite į cukrų ar cinamoną.
Padėkite ruošinius ant kepimo skardos, padengtos silikoninių kilimėliu, cukruota puse į viršų. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20 min.
Skanaus!