Ketvirtadienis, 31 spalio, 2024

Naujausi

Užkepėlė su bulvėmis ir kopūstais

Antrojoje rudens pusėje, kuomet pagrindinių daržovių derlius jau yra pasibaigęs, palaikyti gerą formą yra gana sunku. Juk dažniausi šaldytuvo „svečiai“ – bulvės ir kopūstai. Iš šių daržovių galima pagaminti daugybę įvairių patiekalų, kurie neretai yra labai kaloringi.

Vis dėlto, šį kartą siūlome išbandyti labai paprastą ir sveiką receptą: pažadame, jums tikrai nereikės ilgai plušėti virtuvėje.

Jums reikės:

  • 0,5 kg kopūsto
  • 3 bulvių
  • 2 morkų
  • 2 kiaušinių
  • 100 g džiūvėsėlių
  • Druskos ir pipirų (pagal skonį)
  • Augalinio aliejaus

Kaip gaminti?

Susmulkinkite kopūstą.

Nulupkite bulves ir morkas, sutarkuokite.

Kiaušinius išplakite su druska ir pipirais, supilkite džiūvėsėlius.

Viską supilkite į vieną dubenį ir gerai išmaišykite.

Gautą masę supilkite į riebalais išteptą kepimo formą. Kepkite 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Galite paskaninti mėgstamais prieskoniais – puikiai tinka muskato riešutas, kalendra  arba rūkytos paprikos milteliai.

Skanaus!

Įdomūs video