Pagrindinis šio rudens skonis!
Ingredientai
Pyragui reikės:
- 300 gramų varškės,
- 4 kiaušinių,
- 200 gramų sviesto,
- 225 gramų cukraus,
- ¼ arbatinio šaukštelio druskos,
- 1 arbatinio šaukštelis vanilės ekstrakto (arba 10 gramų vanilinio cukraus),
- 11 gramų kepimo miltelių,
- 300 gramų miltų,
- 4 obuolių ( apie 750 gramų),
- 15 ml citrinos sulčių.
Cukriniam glaistui reikės:
- 80 gramų smulkaus cukraus,
- 3 šaukštų citrinos sulčių.
Gaminimo eiga
- Nuluptus 3 obuolius supjaustykite mažais kubeliais. Juos apšlakstykite citrinos sultimis ir išmaišykite.
- Sviestą plakite su cukrumi 4–5 minutes, kol gausite vientisą, lengvą ir purią masę.
- Tada suberkite varškę ir vėl plakite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius ir vėl plakite. Įpilkite vanilės ekstrakto arba įberkite vanilinio cukraus.
- Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, tada persijokite miltų mišinį į pagrindinį dubenį. Suminkykite tešlą.
- Į tešlą suberkite pjaustytus obuolius ir išmaišykite.
- Tešlą paskirstykite kepimo formoje, padengtoje silikoniniu kilimėliu ir išteptoje augaliniu aliejumi.
- Vieną obuolį supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėliokite ant viršaus taip papuošdami pyragą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 50–60 min.
- Atskirai sumaišykite smulkų cukrų ir citrinos sultis. Užpilkite glaistą ant iškepusio pyrago viršaus.
Skanaus!