Home Patarimai Kiaušinių virimo paslaptis iš restorano virtuvės: trynys visada liks skystas

Kiaušinių virimo paslaptis iš restorano virtuvės: trynys visada liks skystas

0
Kiaušinių virimo paslaptis iš restorano virtuvės: trynys visada liks skystas

Paprasčiausi virti kiaušiniai ne visada būna skanūs. Užtenka keliomis sekundėmis per daug pakaitinti kiaušinį verdančiame vandenyje, ir trynys jau praranda norimą konsistenciją. Vieną kartą ir visiems laikams išspręsti problemą paprasta, jei naudosite šį metodą, kurį taiko ir restoranų šefai. Reikia išimti kiaušinius iš verdančio vandens – taip trynys kiekvieną kartą bus minkštas ir pusiau skystas.

Žinoma, geriausia naudoti naminius kiaušinius. Dėkite juos į vandenį (šaltą) ir statykite puodą ant viryklės. Užvirkite vandenį ir įjunkite viryklę. Tačiau kiaušinių dar nereikia nukelti nuo viryklės. Palikite juos verdančiame vandenyje lygiai 10 minučių.

Po 10 minučių nupilkite karštą vandenį, užpilkite šaltu vandeniu. Kiaušinius palaikykite dar minutę ir tik tada išimkite iš vandens ir nulupkite.

Vaizdo įrašas apie tobulų kiaušinių virimą:

Taikant šį metodą, trynio konsistencija bus švelni, o trynys – vidutiniškai skystas. Ko daugiau reikia skaniems pusryčiams?