Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Kakaviniai triufeliai. Saldainiai, kuriems nėra abejingų

Žiemos šalčiai artėja ir labiau nei bet kada norisi kažko saldaus. Šiandien kviečiame sužinoti, kaip gaminai šokoladiniai saldainiai iš pieno miltelių ir kakavos – tikri triufeliai. Jums reikės tikrai paprastų ingredientų, o pats gaminimo procesas taip pat nesudėtingas.

triufeliai

Nepaprastai skanūs triufeliai

Jums reikės:

  • 250 g pieno miltelių
  • 300-350 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 100 ml vandens
  • 2-3 šaukštų kakavos miltelių
  • 1 žiupsnelio kardamono

Gaminimas:

Pirmiausia iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą. Nebūtina ilgai virti, užtenka pavirti ant ugnies 5 minutes.

Į karštą sirupą supilkite sviestą ir palikite porai minučių. Tada viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.

triufeliai

Dubenyje sumaišykite kakavos ir pieno miltelius.

Supilkite sirupą į kakavos ir pieno miltelių dubenį. Labai gerai viską išmaišykite. Šiame etape į masę reikia įdėti kardamono ar kitų aromatinių prieskonių (cinamono, vanilės). Viską gerai išmaišykite ir 30-40 minučių padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

triufeliai

iš gautos masės suformuokite norimos formos gaminius ir apvoliokite kakavoje.

Jei norite, dalį saldumynų galite apvolioti smulkintuose riešutuose arba kokosų drožlėse.

triufeliai

Sudėkite saldainius į indelį ir padėkite į šaldytuvą. Ten juos galima laikyti iki 5 dienų.

Kaip matote, naminiai triufeliai pagaminami labai paprastai. Jei namuose nėra kakavos, galite pasigaminti pieniškų saldainių. Jų sudėtyje yra tik du ingredientai – pienas ir cukrus. Pradžiuginkite savo vaikus šiuo natūraliu naminiu skanėstu ir nepamirškite pasidalinti receptu su draugais.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...
---