Žiemos šalčiai artėja ir labiau nei bet kada norisi kažko saldaus. Šiandien kviečiame sužinoti, kaip gaminai šokoladiniai saldainiai iš pieno miltelių ir kakavos – tikri triufeliai. Jums reikės tikrai paprastų ingredientų, o pats gaminimo procesas taip pat nesudėtingas.
Nepaprastai skanūs triufeliai
Jums reikės:
- 250 g pieno miltelių
- 300-350 g cukraus
- 100 g sviesto
- 100 ml vandens
- 2-3 šaukštų kakavos miltelių
- 1 žiupsnelio kardamono
Gaminimas:
Pirmiausia iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą. Nebūtina ilgai virti, užtenka pavirti ant ugnies 5 minutes.
Į karštą sirupą supilkite sviestą ir palikite porai minučių. Tada viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Dubenyje sumaišykite kakavos ir pieno miltelius.
Supilkite sirupą į kakavos ir pieno miltelių dubenį. Labai gerai viską išmaišykite. Šiame etape į masę reikia įdėti kardamono ar kitų aromatinių prieskonių (cinamono, vanilės). Viską gerai išmaišykite ir 30-40 minučių padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
iš gautos masės suformuokite norimos formos gaminius ir apvoliokite kakavoje.
Jei norite, dalį saldumynų galite apvolioti smulkintuose riešutuose arba kokosų drožlėse.
Sudėkite saldainius į indelį ir padėkite į šaldytuvą. Ten juos galima laikyti iki 5 dienų.
Kaip matote, naminiai triufeliai pagaminami labai paprastai. Jei namuose nėra kakavos, galite pasigaminti pieniškų saldainių. Jų sudėtyje yra tik du ingredientai – pienas ir cukrus. Pradžiuginkite savo vaikus šiuo natūraliu naminiu skanėstu ir nepamirškite pasidalinti receptu su draugais.
Skanaus!