Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Šio rudens hitas: burnoje tirpstantis moliūgų desertas

Suskubkite pagaminti, kol nesibaigė moliūgų sezonas!

Ingredientai

Desertui:

  • Moliūgai – 300 g,
  • Manų kruopos – 250 g,
  • Kefyras – 250 ml,
  • Cukrus – 150 g,
  • Kepimo milteliai – 1 a. š.,
  • 1 citrinos žievelė,
  • Sviestas.

Sirupui:

  • Cukrus – 100 g,
  • Vanduo – 100 ml,
  • 1 citrinos sultys.

Gaminimo eiga

Nuplautą ir nuluptą moliūgą sutarkuokite rupia tarka. Į moliūgą suberkite manų kruopas, cukrų, supilkite kefyrą ir suberkite kepimo miltelius bei citrinos žievelę. Išmaišykite.

Gautą masę paskirstykite sviestu išteptoje formoje. Paviršių išlyginkite ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30–35 minutes.

Kol biskvitas kepa, paruoškite sirupą. Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir supilkite citrinos sultis. Viską užvirkite ir gerai išmaišykite, kad cukrus ištirptų.

Iškepusį pyragą užpilkite karštu sirupu ir palikite atvėsti.

Patiekite su šaukšteliu grietinės ar plaktos grietinėlės, galite pabarstyti džiovintais vaisiais ar riešutais.

Skanaus!

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---