Drėgnas, minkštas ir tiesiog tirpstantis burnoje!
Ingredientai
Biskvitui:
- 6 kiaušiniai,
- 200 gramų cukraus,
- 2 arb. š. kepimo miltelių,
- 230 gramų miltų,
- 30 gramų kakavos miltelių,
- konservuoti ananasai (pagal skonį).
Pertepimui:
- 600 gramų 20 % riebumo grietinės,
- 250 gramų kondensuoto pieno,
- 3 šaukštai kakavos miltelių,
- 50 gramų minkšto sviesto.
Gaminimo eiga
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki vientisos šviesios masės. Atskirai sumaišykite išsijotus miltus su kepimo milteliais ir kakava. Miltų masę sumaišykite su kiaušinių mase. Ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi ar silikoniniu kilimėliu, dėkite nedidelius tešlos apskritimus (po 3–4 šaukštus tešlos).
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 7 minutes.
Pertepimui pagaminti, puode storu dugnu sumaišykite grietinę su kondensuotu pienu ir kakava, nuolat maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ingredientai taps vientisa mase.
Tada supilkite sviestą, pakaitinkite ir nukelkite nuo ugnies. Atvėsinkite.
Kiekvieną iškeptą pyragaitį pamerkite į kremą ir dėkite ant plokščio indo (tinka lėkštė, tortinė). Jei norite, pridėkite konservuotų ananasų gabalėlių. Dėliokite pyragaičius, kol jų neliks. Turite suformuoti vėžlio kiautą primenantį pyrago „kalną“. Tortą aptepkite kremo sluoksniu ir, jei norite, pabarstykite šokolado drožlėmis.
Padėkite pyragą porai valandų į šaldytuvą, kad pertepimas geriau įsigertų.
Skanaus!