Moliūgo skonio čia nesijaučia, o pyragas yra drėgnas ir minkštas.
Ingredientai
Biskvitui:
- Miltai – 1 stiklinė,
- Manų kruopos – 1 stiklinė,
- Cukrus – 1 stiklinė,
- Druska – žiupsnelis,
- Sviestas – 200 g.
Pertepimui:
- Moliūgas – 800 g,
- Citrina – 1 vnt.,
- Cukrus – 100 g.
Gaminimo eiga:
Pertepimo gamyba: moliūgą sutarkuokite smulkia tarka, suberkite vienos citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Įpilkite 100 gramų cukraus ir gerai išmaišykite.
Paruoškite tešlą: sumaišykite stiklinę išsijotų miltų, stiklinę manų kruopų ir stiklinę cukraus. Įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite iki vientisos masės.
Tada sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir suminkykite iki trupinių.
Padalinkite tešlą į tris dalis ir 1/3 gautos masės sudėkite į pergamentu padengtą formą. Išlyginkite paviršių ir šiek tiek suspauskite, kad būtų vientisas.
Tada sudėkite pusę moliūgų įdaro, antrąją tešlos dalį (ją taip pat lengvai suspauskite šaukštu), vėl išdėliokite įdarą ir apibarstykite miltų mišiniu. Gausis 2 sluoksniai įdaro ir 3 sluoksniai tešlos.
Pyragą kepame 190ºC temperatūroje 35–40 min.
Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti formoje. Tada atvėsusį pyragą išimame iš formos, atsargiai atskirdami nuo formos sienelių ir nuimdami kepimo popierių.
Mėgaukitės kartu su puodeliu arbatos!