Puikus patarimas, kaip paruošti mėgstamą klasikinį sekmadienio patiekalą, nekepant jo keptuvėje, tačiau šio patiekalo skonis vis tiek bus išskirtinis ir fantastiškas! Niekas neatspės, kad mėsa tikrai iškepta orkaitėje, tai labai puikus receptas.
Iš tikrųjų, garstyčių su grietine marinatas vištienai gali suteikti nepakartojamą skonį.
Jums reikės:
- 600-700 g vištienos krūtinėlės, supjaustytos plonomis juostelėmis
- Druskos
- Pipirų
Marinatui:
- 3-4 šaukštų garstyčių
- 200 g grietinės
- 2 skiltelių česnako
- Citrinos sulčių
Paniravimui:
- 150 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
- Maltų džiūvėsėlių
- Sviesto
Gaminimo eiga:
Mėsą nuplaukite ir nusausinkite.
Supjaustykite vištieną plonomis juostelėmis.
Pagardinkite druska ir pipirais.
Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite. Pagal savo skonį galite įdėti daugiau ar mažiau garstyčių, t. y. tiek, kiek jums labiau patinka.
Šiuo marinatu užpilkite vištienos gabalėlius ir palikite marinuotis bent valandą, bet geriausia per visą naktį.
Atskirame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius su sūriu.
Kiekvieną mėsos gabalėlį pavoliokite į šį mišinį.
Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Ant kiekvieno gabalėlio dėkite po ploną gabalėlį sviesto.
Kepkite apie 40-45 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, o laikui įpusėjus – atsargiai apverskite.
Vištieną patiekite su savo mėgstamu garnyru.
Labiausiai tinkantis garnyras prie šio patiekalo yra virtos bulvės su petražolėmis.
Linkime gero skonio!