Kartais atsitinka taip, kad norisi kažko skanaus ir nekenkiančio figūrai. O atėjus šaltiems orams, šis noras ateina vis dažniau. Todėl šiandien pasidalinsime viena kulinarine paslaptimi ir papasakosime, kaip gaminamos moliūgų cukatos. Juk parduotuvėse esantys saldainiai nedžiugina nei sudėtimi, nei kalorijų skaičiumi!
Moliūgų cukatos
Jums reikės:
- 1,3 kg moliūgo minkštimo
- 130 g cukraus pudros
- 9 g citrinos rūgšties
- 700 g cukraus
Gaminimas:
Pirmiausia reikia supjaustyti moliūgą į kelias dalis ir pašalinti sėklas bei žievelę. Minkštimą supjaustykite plonais kubeliais arba juostelėmis.
Paimkite didelį puodą ir sudėkite susmulkintą moliūgo minkštimą. Supilkite cukrų ir išmaišykite. Tada palikite moliūgą 5-7 valandoms.
Po 5-7 valandų išsiskirs daug moliūgų sulčių, jose ištirps cukrus. Pastatykite puodą ant viryklės. Virkite moliūgą ant silpnos ugnies keletą minučių. Tada palikite atvėsti 5-6 valandoms.
Po to moliūgą virkite dar kartą. Tik šį kartą taip pat įpilkite citrinos rūgšties ir išmaišykite.
Baigus virti, sudėkite moliūgo gabalėlius į kiaurasamtį ir nupilkite sirupą. Sudėkite moliūgą į orkaitę arba elektrinę džiovyklę. Esant minimaliai temperatūrai, cukatas reikia džiovinti 5 valandas. Taip pat nepamirškite kartais pamaišyti gabaliukų ir apvartyti, jei džiovinate elektrinėje džiovykloje. Galite cukatas išimti, kai gabalėliai nelips prie rankų. Apvoliokite cukatas cukraus pudroje ir patiekite.
Šiais saldainiais džiaugsis visi: ir suaugusieji, ir vaikai. Juos su malonumu valgo net tie, kurie nemėgsta moliūgo. Skanaus!