Parduotuvių lentynose obuolių galime rasti visais metų laikais, todėl siūlome jums išbandyti šį paprastą, bet tikrai neprastą receptą, kuris tiesiog nepaliks abejingų.
Jums reikės:
- 4 obuolių
- 50 g cukraus
- 40 g graikinių riešutų
- Cinamono
- 1 šaukštelio sviesto
- 20 g razinų
- 25 ml vandens
Kaip gaminti?
Paruoškite ingredientus (vietoj cukraus galima naudoti medų). Razinas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 15 minučių nusistovėti.
Paruoškite obuolius – atsargiai išimkite vidų. Tą galite padaryti su šaukštu.
Razinas ir graikinius riešutus suberkite į ertmes, pabarstykite cukrumi arba medumi. Taip pat įdėkite šiek tiek cinamono. Ant viršaus uždėkite gabalėlį sviesto.
Į kepimo skardą supilkite vandenį ir dėkite obuolius. Kepkite 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.