Medaus pyragas nėra vienas paprasčiausių desertų, tačiau pagal šį receptą jį pasigaminti gali tikrai kiekvienas.
„YouTube“ kanale jums radome puikų medaus pyrago receptą.
Jums reikės:
- Sviesto – 160 g
- Medaus – 180 g
- Kepimo sodos – 1,5 arbatinio šaukštelio
- Kiaušinių – 4 vnt.
- Druskos – žiupsnelio
- Cukraus – 150 g
- Paprastų miltų – 250 g
Kremui:
- Grietinės 20-25% – 800 g
- Cukraus pudros – 150 g
- Vanilinio cukraus – 10 g
Taip pat reikės:
Kepimo formos 42×32 cm
Pyragą reikės kepti 180°C temperatūroje apie 15 minučių
Gaminimo eiga:
Į puodą sudėkite supjaustytą minkštą sviestą.
Įdėkite medaus ir ant silpnos ugnies leiskite jam ištirpti.
Įberkite sodos.
Virkite apie 1-2 minutes.
Mišinys turi įgauti gražią karamelinę spalvą.
Supilkite į dubenį ir palaukite, kol masė atvės iki kambario temperatūros.
Tuo tarpu atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos.
Plakite iki putų konsistencijos.
Tada lėtai, nedidelėmis dalimis, į masę įmaišykite cukrų.
Dabar į mišinį lengva srovele įpilkite ištirpintą ir atvėsusią sviesto masę. Kartu viską plakite taip, kad abi medžiagos gerai tarpusavyje susimaišytų.
Galiausiai į tešlą įsijokite miltus ir maišykite, kol gausis vienalytė tešla.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai supilkite tešlą.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių.
Tada išimkite iš orkaitės, apverskite ir nuimkite kepimo popierių.
Nupjaukite kraštus ir iškepusį biskvitą perpjaukite per pusę.
Dabar padalinkite abu biskvitus per pusę – kad gautųsi dar du sluoksniai. Taip iš viso paruošite 4 paplotėlius.
Galiausiai paruoškite kremą:
Grietinę sudėkite į storą drobę ir palikite kelioms valandoms nuvarvėti. Grietinė sutirštės ir taps kreminės konsistencijos.
Ją išplakite su cukrumi.
Dabar paruoškite galutinį desertą – pakaitomis sutepkite paruoštus biskvitus ir kremą.
Jei nenorite laukti, vietoj grietinės galite naudoti kreminį sūrį.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: