Norint sukurti skanias ir subalansuotas salotas ar mišrainę, nereikia derinti dviejų dešimčių ingredientų. Priešingai, kuo mažiau ingredientų, tuo ryškesnis skonis. Svarbiausia turėti ingredientų su pikantiškomis natomis. Taigi, šiandien kviečiame pasigaminti šviežių vištienos salotų. Vos keturi ingredientai ir truputis prieskonių – ir viskas!
Šviežios vištienos salotos
Ingredientai
- 300 g vištienos filė
- 1 svogūnas
- 3 kiaušiniai
- 1 pomidoras
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 2 valg. š. acto
- 2 valg. š. majonezo
- druska, pipirai (pagal skonį)
Gaminimo eiga
- Iš anksto pamarinuokite svogūnus. Supjaustykite juos pusžiedžiais, sumaišykite su cukrumi ir actu. Palikite kelioms valandoms pasimarinuoti.
2. Kai svogūnai bus paruošti, galite pradėti ruošti salotas. Kiaušinius išvirkite ir supjaustykite kubeliais.
3. Pomidorą taip pat supjaustykite kubeliais. Jei nenorite, kad salotose būtų papildomo skysčio, galite išimti pomidoro sėklas. Nors, mūsų nuomone, tai yra geriausia pomidoro dalis.
4. Vištieną išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais. Jei norite, kad salotos būtų dar skanesnės, vištieną galite kepti orkaitėje su prieskoniais. Rūkyta vištiena taip pat puikiai tinka.
5. Dabar sumaišykite visus ingredientus: kiaušinius, vištieną, pomidorą ir marinuotus svogūnus. Viską pagardinkite majonezu ir drąsiai patiekite prie stalo. Jei norite mažiau riebalų, majonezą galite pakeisti neriebiu jogurtu ir garstyčių padažu. Tai tokia mišrainė, kur kalorijų tikrai skaičiuoti nereikia.
Ši mišrainė dažnai vadinama „Gimtadieniu“. Nesunku atspėti, kad priežastis ta, jos ji atsirasdavo ant kiekvieno šventinio stalo. Pagaminti paprasta, o ji gaunasi skani ir soti. Tikimės, kad šį paprastą receptą įtrauksite ir į savo receptų knygutę.
Skanaus!