Home Receptai Mėsos patiekalai Apie tokius šonkauliukus jūs jau seniai svajojote! Jie tikrai skanūs ir labai sultingi!

Apie tokius šonkauliukus jūs jau seniai svajojote! Jie tikrai skanūs ir labai sultingi!

0
Apie tokius šonkauliukus jūs jau seniai svajojote! Jie tikrai skanūs ir labai sultingi!

Puikus skrudintų kiaulienos šonkauliukų, kurie yra tokie skanūs, kad pilnas dubuo ištuštės per kelias minutes, receptas. Ir tai dar ne viskas, visi namiškiai paprašys dar ir pakartoti!

3-4 žmonėms reikės:

  • 1 kiaulienos šonkaulio, sveriančio apie 1,2 kg
  • 2 nedidelių svogūnų
  • 1 raudonos paprikos
  • 1 žalios paprikos
  • 8-12 vyšninių pomidorų
  • 600 g bulvių
  • 4 skiltelių česnako ir ryšulėlio petražolių
  • 1 stiklinės baltojo vyno
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • Maltų juodųjų pipirų

Neprivaloma:

  • Prieskonių pagal skonį
  • Žolelių pagal skonį

Gaminimo eiga:

Ant stalviršio sudėkite visus reikalingus ingredientus.

Gaminti patiekalą pradėkite, pirmiausia pasiruošdami mėsą.

Šonkauliukus pagardinkite druska ir pipirais.

Perkelkite į dubenį, kurį šiek tiek prieš tai patepkite aliejumi.

Šonkauliukus įdėkite į iki 225 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.

Įdėkite dubenį su šonkauliais į vidurinę orkaitės lentyną ir nustatykite, kad orkaitė kaitintų iš apačios ir iš viršaus.

Tuo tarpu supjaustykite daržoves. Bulves ir svogūnus supjaustykite griežinėliais, o papriką – kubeliais.

Po 30 minučių išimkite šonkaulius iš orkaitės.

Daržoves suberkite į dubenį (pagardinkite druska, pipirais ir trupučiu aliejaus), ant daržovių vėl sudėkite mėsą ir aplink išdėliokite visus vyšninius pomidorus.

Supilkite vyną ir vėl kepkite orkaitėje.

Šį kartą indą su mėsa ir daržovėmis įdėkite į orkaite viena lentynėle žemiau.

Palikite orkaitėje kepti apie pusvalandį, o per tą laiką paruoškite česnakinį padažą.

Česnaką sutrinkite ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi bei smulkiai pjaustytomis petražolėmis, ir viską sugrūskite grūstuve.

Po 30 minučių šonkauliukus išimkite iš orkaitės.

Vieną pusę apšlakstykite česnakiniu padažu.

Tada leiskite dar pakepti keletą minučių, apverskite ir apšlakstykite česnakiniu padažu iš kitos pusės.

Išimkite mėsą iš indo ir patiekite supjaustytą gabaliukais.

Mėsa bus viduje labai sultinga ir gerai iškepusi!

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga: