Home Receptai Kodėl reikia kepti citrinas, likus pusvalandžiui iki svečių atvykimo?

Kodėl reikia kepti citrinas, likus pusvalandžiui iki svečių atvykimo?

0
Kodėl reikia kepti citrinas, likus pusvalandžiui iki svečių atvykimo?

Paskutinį kartą, eidama į kepyklą, pirmame mūsų namo aukšte pastebėjau jų naujus kepinius. Jie ne tik parduoda, bet ir siūlo paragauti sausainių su citrinos griežinėliais. Nuostabus skanėstas prie juodos kavos, galiu jums garantuoti. Šiek tiek paieškojus internete, greitai radau ir jo receptą.

Paaiškėjo, kad sausainiai su citrinos griežinėliais yra gana paprasti kepiniai. Ypač, jei esate susipažinę su trapios tešlos gaminimo technologija. Jei norite, galite papildomai įdėti riešutų ar šokolado. Bet, patikėkite, karamelizuotų citrinų tikrai užteks kaip pagrindinio šio skanėsto akcento.

Reikės šių ingredientų

  • 2 vnt. citrinų
  • 150 g sviesto
  • 2 puodelių kvietinių miltų
  • 160 g cukraus
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 kiaušinio
  • 1 valg. š. grietinės

Gaminimo eiga

  1. Citrinas supjaustykite maždaug 0,5 cm storio griežinėliais. Keptuvę ištepkite 50 g sviesto. Sudėkite citrinos skilteles. Padėkite keptuvę ant kaitlentės ir gerai įkaitinkite.

2. Citrinas keptuvėje pabarstykite 2 valg. š. cukraus. Karamelizuokite griežinėlius iš abiejų pusių iki auksinės-rudos spalvos. Dabar metas gaminti tešlą.

3. Miltus persijokite į gilų dubenį. Į jį supilkite 120 g cukraus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Sumaišykite ingredientus. Tame pačiame dubenyje sutarkuokite 100 g atšaldyto sviesto.

4. Sviestą ir sausą mišinį sutrinkite į trupinius. Į šią masę supilkite kiaušinį ir grietinę. Suminkykite minkštą elastingą tešlą. Susukite ją į kamuoliuką ir padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus.

5. Tešlą iškočiokite į vientisą blyną. Naudodami formą, išpjaukite sausainių ruošinius. Jie turėtų būti šiek tiek didesnio skersmens nei citrinos skiltelės. Perkelkite ruošinius į kepimo skardą.

6. Ant sausainių tešlos uždėkite citrinos skilteles. Sausainius kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes. Leiskite gaminiams visiškai atvėsti ir patiekite.

Beje, šie sausainiai su citrinos griežinėliais labai skanūs juos gaminant ne tik iš kvietinių, bet ir migdolų miltų. Žinoma, tokių kepinių kaina iš karto padidėja kelis kartus. Jei jums patinka idėja, bet norite sutaupyti pinigų, tiesiog į tešlą įdėkite šiek tiek kapotų migdolų. Tada kepiniai taip pat bus traškūs ir riešutams būdingo skonio. Skanaus!