Kvapnus ir išskirtinio skonio obuolių pyragas pagal „YouTube“ kanalo receptą pradžiugins kiekvieną mažą ar didelį šeimos narį. Tai iš tiesų puikus būdas sunaudoti savo obuolių derlių!
Jums reikės:
- Skardos, kurios matmenys 23 x 35 cm.
Tešlai:
- 350 g miltų
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
- Vanilinio cukraus
- 70 g cukraus pudros
- 200 g sviesto
- 1 vidutinio dydžio kiaušinio
Vaniliniam pudingui:
- 750 ml pieno
- Vanilės esencijos arba vanilės ankšties
- 3 vidutinio dydžio kiaušinių
- 80 g cukraus pudros
- 45 g kukurūzų krakmolo
- 75 g sviesto
Obuolių įdarui:
- 1 kg obuolių
- 3-4 šaukštų cukraus
- Žiupsnelio cinamono
- Apibarstymui cukraus pudros
Gaminimo eiga:
Obuolius nulupkite, išpjaukite šerdį ir supjaustykite mažesniais gabalėliais. Sudėkite į keptuvę, pabarstykite cukrumi ir įberkite nedidelį šaukštelį cinamono. Taip kepkite keptuvėje keletą minučių.
Po to pasigaminkite tešlą. Miltus persijokite į didesnį dubenį. Suberkite kepimo miltelius, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos, cukraus pudrą ir įdėkite supjaustytą gabalėliais sviestą. Viską maišykite rankomis, kol gausite birią konsistenciją. Įmuškite kiaušinį ir vėl gerai išmaišykite.
Gautą tešlą perkelkite ant stalviršio ir išminkykite į vientisą, kompaktišką masę. Ją padalinkite į 2 dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldiklį maždaug 2 valandoms.
Tuo tarpu pasigaminkite pudingo kremą. Į puodą supilkite pieną, įdėkite vanilės ir užvirkite. Į dubenį įmuškite 3 vidutinio dydžio kiaušinius, suberkite cukrų, kukurūzų krakmolą ir gerai išmaišykite.
Į dubenyje esančią masę per sietelį supilkite karštą pieną su vanile. Tada supilkite pieno mišinį atgal į puodą ir virkite, kol kremas sutirštės. Sviestą įmaišykite į karštą kremą. Tada viską uždenkite maistine plėvele ir leiskite atvėsti.
Kepimo formą ištepkite sviestu, išklokite kepimo popieriumi ir pusę sušalusios tešlos sutarkuokite ant skardos dugno. Tolygiai paskirstykite, susluoksniuokite obuolius ir ant viršaus užtepkite visą pudingo kremą.
Taip pat ant pudingo kremo sutarkuokite likusią tešlą ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Paruoštam pyragui leiskite visiškai atvėsti kepimo skardoje ir tik tada išimkite.
Pabarstykite cukraus pudra ir patiekite ant stalo.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: