Virtuvė dažnai yra netvarkingiausia patalpa visame name. Ir net jei bandai viską sudėlioti į savo vietas ir paslėpti tai, kas nereikalinga, vis tiek yra daug daiktų, kurių sunku atsikratyti. Nenorite jų išmesti, bet į spintą pernešti nėra kur – pažįstama situacija? Šiame straipsnyje mes jums papasakosime, su kokiais daiktais vis dėlto turėtumėte atsisveikinti, kad atlaisvintumėte virtuvės erdvę. Juk net ir pačią gražiausią virtuvę galima nesunkiai padaryti ankštą ir nepatogią, jei jos erdvė neteisingai užpildyta.
Virtuvės erdvė
Daigai ant palangių
Paprastai virtuvės palangės niekada nebūna tuščios. Dažniausiai ant jų auginami daigai ar paliekami įvairūs kambariniai augalai. Tačiau žalumynai ir vazonų eilės suteikia kambariui netvarkingą išvaizdą, ir vizualiai suryja laisvą erdvę. Patariame sumažinti augalijos kiekį ant virtuvės palangių. Dalį vazonų ir sodinukų galite perkelti į balkoną ar į kitas patalpas. Arba bent jau pirkti jiems vienspalvius, neutralius vazonus iš vienos kolekcijos, kad suderintumėte šį žalią chaosą.
Vaisiai ant stalo
Galbūt mieli vaisių krepšeliai suteikia virtuvei jaukumo ir padaro kambarį patogesniu. Bet jei jau kalbame apie tai, kas padeda atlaisvinti kambaryje vietos, tai visokios dekoratyvinės vazos ir vaisinės yra būtent tai. Norėdami sutaupyti kuo daugiau naudingos virtuvės vietos, pabandykite pašalinti visus daiktus nuo stalviršių. Nebent jie, žinoma, yra naudojami kasdien. Tai taikoma ne tik vaisių vazoms, bet ir saldainių bei sausainių padėklams, stiklainiams ir panašiems indams. Jei visiškai nėra kur dėti saldumynų, rekomenduojame įsigyti nedideles tokio paties stiliaus dekoratyvines dėžutes ir viską paslėpti jose.
Proginės detalės
Tokie daiktai kaip vakarėlių indai, įrankiai ir staltiesės, grafinai ar taurės ypatingoms progoms taip pat užima daug vietos. Nebūtina virtuvėje laikyti to, ką naudojate geriausiu atveju kelis kartus per metus. Šiuos daiktus geriau perkelti į spintą arba sudėti į uždaras svetainės spinteles, o gal net į sandėliuką. O laisvą erdvę virtuvėje išnaudokite reikalingesniems daiktams.
Dviguba kriauklė
Kurdami virtuvę, neturėtumėte rinktis dvigubos kriauklės. Taip, iš pirmo žvilgsnio ji galbūt ir atrodo patogiau. Tačiau po kurio laiko suprasite, kad ir taip ribota virtuvės erdvė pastebimai susiaurėjo. Keli centimetrai stalviršio šiuo atveju vaidina didelį vaidmenį. Taigi, kuo mažesnė kriauklė, tuo daugiau stalviršio.
Indų džiovyklė ant stalviršio
Dėl indų džiovyklės virtuvė atrodo netvarkinga. Dažniausiai ji būna perpildyta seniai išdžiūvusiomis lėkštėmis, stalo įrankiais ir puodeliais. Žinoma, galite viską sudėti į savo vietas iškart po to, kai indai išdžiūsta. Tačiau praktika rodo, kad virtuvės spintelių lentynose vietos lėkštėms tokiu atveju lieka tuščios. Indų džiovyklė labai patogi, bet tokiu atveju galima rinktis džiovyklę, įmontuojamą į spintelę.
Ar pritariate, kad apkrauti stalviršiai sukuria netvarkingos ir ankštos virtuvės įspūdį? Pasidalykite savo nuomone komentarų skiltyje!