Kad ir ką sakytumėte, salotos yra būtinas šventinio stalo patiekalas. O kiekviena šeimininkė, be tradicinių ir nuobodžių receptų, vis ieško ir naujų, kad nustebintų svečius. Šiandien mes jums papasakosime, kaip pagaminti daugiasluoksnes salotas „Vėžlio valsas“. Gaminimo procesas nėra toks sunkus, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. O ir rezultatas jus tikrai pradžiugins.
Salotos „Vėžlio valsas“
Galite gaminti iš nurodyto ingredientų kiekio arba šiek tiek modifikuoti. Pavyzdžiui, kad patiekalas būtų lengvesnis, dėkite daugiau obuolių ir šiek tiek mažiau kiaušinių.
Jums reikės šių ingredientų
- 300 g vištienos filė
- 100 g kietojo sūrio
- 3 kiaušinių
- 1 obuolio
- 100 g džiovintų slyvų
- 150–200 g majonezo
- 50 g graikinių riešutų (papuošimui)
- žiupsnelio druskos
Gaminimo eiga
Virtą vištieną supjaustykite mažais gabalėliais arba suplėšykite.
Džiovintas slyvas užpilkite verdančiu vandeniu, pamirkykite bent 10 min., nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis.
Nulupkite kietai virtus kiaušinius ir atskirkite baltymus nuo trynių.
Su stambia trintuve sutarkuokite kiaušinio baltymą, sūrį, obuolį. Kiaušinio trynius sutrinkite atskirai.
Graikinius riešutus susmulkinkite nedideliais gabalėliais bet kokiu patogiu būdu: supjaustykite peiliu arba sutraiškykite kočėlu.
Serviravimo inde išdėliokite salotas sluoksniais. Pirma, vištienos filė, pasūdytą pagal skonį, sūrį, tada užtepkite majonezą plonu sluoksniu, sudėkite kiaušinių baltymus, obuolį, vėl majonezą, pabarstykite džiovintomis slyvomis ir tryniais, o tada vėl užtepkite šiek tiek majonezo (galite majonezą paskleisti tinkleliu, kad būtų gražiau). Papuoškite salotas mažais graikinių riešutų gabalėliais.
Visas gaminimo detales galite pamatyti žemiau esančiame vaizdo įraše:
Tai apetitą keliančios, skanios ir sočios salotos! Jums ir jūsų svečiams šis patiekalas tikrai patiks.
Žiemos sezono metu mes ir toliau dalysimės naujais įdomiais receptais, todėl apsilankykite pas mus dažniau!
Skanaus!